Jaroslav Dodok Rôzne

FOTO: Top 10 miest, ako vystrihnutých z rozprávky!

Okúzľujúce miesta nenájdete len vo filmoch či rozprávkach. Že neveríte? Vydajte sa s nami na cestu poznávania.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Top 10 miest, ako vystrihnutých z rozprávky!
Foto: Jaroslav Dodok

10. Národný park Plitvické jazerá Plitvické jazerá sú najstarším národným parkom v juhovýchodnej Európe a najväčším v Chorvátsku. Obklopuje ich čarokrásne prostredie, nádherné lagúny a ohromujúce vodopády.

9. Veľký koralový útes Veľký koralový útes je najväčším koralovým systémom na svete. Nachádza sa v Koralovom mori na pobreží austrálskeho Queenslandu. Obľúbený cieľ turistov a potápačov je taký rozsiahly, že ho možno vidieť aj z vesmíru.

8. Ballova pyramída Ballova pyramída je najvyššou skalnou ihlou na svete. Pozostatok sopečného štítu, ktorý sa sformoval pred 7 miliónmi rokov, je vysoký 562 metrov a môžete ho nájsť v Tichom oceáne, juhovýchodne od Ostrova lorda Howa.

7. Ľadový kaňon Grónske ľadové kaňony vytvorila voda z roztopeného snehu a ich hĺbka dosahuje až 76 metrov.

6. Modrá lagúna Islandské geotermálne pramene Modrá lagúna boli vytvorené umelo. Vďaka ostrovnej sopečnej aktivite sa ale zohrievajú na prírodnej báze. Obzvlášť krásne sú uprostred zasneženej zimy, kedy je ich teplota ešte stále veľmi príjemná.

5. Tunel lásky Bývalý vlakový tunel v ukrajinskom Klevene obklopujú gigantické stromy. Obľúbené miesto zaľúbencov vyzerá naozaj čarovne a miestni ho nazývajú „Tunelom lásky“.

4. Krivý les Krivý les nájdete v poľskom Západnom Pomoransku. V lesíku sa nachádza približne 400 borovíc so zakrivenými kmeňmi. Vysadili ich okolo roku 1939, ale osoba vďaka ktorej sú také, aké sú, nám nie je známa.

3. Hotel La Montaña Mágica Kúzelná hora je presne tým, čo máte na mysli. Hotelom v tvare hory, z ktorej vrcholu prúdi voda. Situovaný je v Huilo Huilo, súkromnej prírodnej rezervácii v čílskom regióne Los Rios.

2. Cinque Terre, Taliansko Cinque Terre je súčasťou pobrežia talianskej Ligúrie. Terasy postavené na skalnatom podloží sú obľúbenou turistickou atrakciou.

1. Kvetinový tunel Wisteria Kvetinový tunel sa nachádza v záhradách Kawachi Fuji v japonskom Kitakyushu. Záhradu skrášľujú rady rôznofarebných stromov, ktoré vám prevísajú priamo nad hlavou.

Viac zaujímavostí sa dočítate v magazíne www.Topazin.sk

student24/topa­zin.sk, foto: topazin.sk

FOTO: Top 10 miest, ako vystrihnutých z rozprávky!
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM