Správy

FOTO: Stavebné práce sa rozbehli. V Podlaviciach vyrastie nové multifunkčné ihrisko

Po ukončení stavebných prác budú môcť žiaci a verejnosť využívať bežecký ovál s rozbehovou dráhou a doskočiskom, priestor pre vrh guľou, zahrať si tenis, volejbal, basketbal, hádzanú či malý futbal.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Stavebné práce sa rozbehli. V Podlaviciach vyrastie nové multifunkčné ihrisko
3
Galéria

Zatiaľ, čo sa na budovaní multifunkčného športového areálu pri Základnej škole Radvanská 1 intenzívne pracuje, v rukách stavebníka je už aj torzo nevyhovujúceho športoviska pri ZŠ Gaštanová v Podlaviciach. „Po ukončení stavebných prác budú môcť žiaci a verejnosť využívať bežecký ovál s rozbehovou dráhou a doskočiskom, priestor pre vrh guľou, zahrať si tenis, volejbal, basketbal, hádzanú či malý futbal. Projekt počíta po verejnom obstarávaní s finančnými prostriedkami vo výške 200 000 eur,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Absencia viacúčelového športoviska v mestskej časti Podlavice, ktoré by zodpovedalo súčasným požiadavkám a normám bude čoskoro minulosťou. „Po vysúťažení zhotoviteľa a získaní potrebných stavebných povolení sa práce rozbehli aj na výstavbe nového športového komplexu, ktorý nahradí zarastený nevyužívaný areál základnej školy,“ pokračovala hovorkyňa.

„Na chátrajúcom športovisku v Podlaviciach je v súčasnosti takmer nemožné vykonávať športovú činnosť. Projekty na vybudovanie nového multifunkčného priestoru vyzerajú dobre, preto verím, že výsledok bude stáť za to. Všetci obyvatelia a žiaci ho budú môcť využívať na loptové hry, bežecké aktivity či posilňovanie tela,“ objasňuje primátor mesta Ján Nosko.

V rámci stavebných úprav dôjde k odstráneniu pôvodných betónových obrubníkov, antukového a trávnatého povrchu. Následne stavebník vykoná pozemné práce nevyhnutné pre realizáciu stabilizačných a podkladových vrstiev. Ihrisko bude oplotené. „Na záver bude osadené základné športové vybavenie ihriska, stĺpiky a siete na volejbal i tenis, basketbalové koše a bránky na hádzanú či malý futbal. Potrebné prvky nebudú pevne zabudované do zeme, aby sme docielili multifunkčnosť ihriska. Suma projektu pred verejným obstarávaním bola vyčíslená na približne 290 000 eur. Súťažou sa nám podarilo ušetriť cca 90 000 eur,“ dopĺňa prednosta MsÚ Martin Adamec.

V OBRAZOCH: Stavebné práce na multifunkčnom ihrisku v Podlaviciach
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM