Jakub Forgács Iné športy

FOTO: Rozprúdená krv v žilách na UMB. Vysokoškoláčky sa hromadne vlnili v rytme zumby

Tri hodiny tanca, temperamentnej hudby, veľa potu, ale hlavne zábavy. Tak nejako vyzeral Piaty Zumba UMB Maratón, ktorý prilákal množstvo dievčat, prevažne vysokoškoláčok.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rozprúdená krv v žilách na UMB. Vysokoškoláčky sa hromadne vlnili v rytme zumby
Zdroj: Dnes24.sk

Organizátorom podujatia, ktoré sa uskutočnilo v pondelok od 18:30 do 21:30 v telocvični Fakulty humanitných vied UMB, bol ŠK UMB Šport pre všetkých v spolupráci s Katedrou telesnej výchovy a športu FHV UMB. Osobne sa na jeho príprave podieľali Júlia Palovičová z KTVŠ FHV UMB a Zora Adamčáková, ktorá malá celú akciu pod palcom.

Zumba prilákala všetky vekové kategórie

Na podujatí sa predstavili certifikovaní zumba inštruktori Marcela Šimonová, Miška Krížeková, Lucia Staňová, Lucia Kalanková, Julka Hronocvá a Richard Hranec, ktorí v 25-minútových intervaloch rozprúdili krv v žilách všetkým cvičiacim. Tých si prišlo v pondelok zacvičiť vyše 160 a hoci medzi nimi boli prevažne študentky UMB, v telocvični bolo možné vidieť všetky vekové kategórie od malých detí až po staršie dámy.

V 5-minútových prestávkach medzi jednotlivými cvičebnými blokmi si baby trochu vydýchli. Žrebovala sa tombola o ceny, ktoré do nej venovali spoznori a partneri podujatia. V najväčšej prestávke, v polovici podujatia, sa predstavili aj mladí chalani z akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family, ktorí predviedli prvky z disciplín parkour a freerun a ešte viac babám rozprúdili krv v žilách. Prekvapením večera bola aj profesionálna vizažistka – koloristka, vyštudovaná modelárka – návrhárka odevov Ľubomíra Vožňaková – Sládeková, ktorá priamo na akcii robila ukážku líčenia.

Spokojnosť vládla na všetkých stranách

Organizátorka podujatia Zora Adamčáková bola s tým, ako akcia dopadla, nadmieru spokojná. „Najväčší a najlepší maratón zumby zo všetkých doterajších ročníkov, a to vďaka skvelým inštruktorom, ktorých sa mi podarilo získať na našu akciu a štedrým sponzorom,“ povedala a dodala, že podujatie malo atmosféru veľkej športovej akcie pre študentov, ktorí vydržali 3 – hodinový maratón. Rovnaké pocity mala aj jedna z inštruktoriek. „Ďakujem všetkým zúčastneným, dobili ste ma neskutočnou energiou. Toto dokáže len naša milovaná zumba. Toto je to, keď sa stretnú ľudia, ktorí milujú nadovšetko, čo robia. Rozdávať radosť, úsmev, to je to najkrajšie, čo si môžeme želať,“ napísala Marcela.

A o tom, že spokojné boli aj účastníčky akcie, svedčia aj ich reakcie. „Ceny úžasné, program takisto, všetko bolo proste tip top,“ napísala po akcii Jaja. „Ďakujem za pozvanie, za príjemný pocit na duši a všetkým zúčastneným za úžasnú atmosféru, mega energiu a za úprimne úsmevy na perách. Bolo mi medzi vami výborne,“ doplnila ju Miška, ktorá pri tom nešetrila smajlíkmi.

Foto: SimonaJustCreative

Na UMB to doslova vrelo: V rytme zumby sa vlnilo vyše 160, nielen, študentiek
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM