Jakub Forgács Správy

FOTO: Rodičia malých Bystričanov sa dočkali. Mestské detské jasle po rokoch obnovia

Po päťdesiatich piatich rokoch sa dočkajú stavebného ruchu aj jediné detské jasle v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Čo všetko obnovia?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rodičia malých Bystričanov sa dočkali. Mestské detské jasle po rokoch obnovia
3
Galéria

Po päťdesiatich piatich rokoch sa dočkajú stavebného ruchu aj jediné detské jasle v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Práce sa zamerajú na výmenu okien i zateplenie stien. Na realizáciu projektu získala samospráva dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške 136 000 eur. Päťpercentná spoluúčasť mesta predstavuje sumu viac ako 7 000 eur.

Budovu mestských detských jaslí, ktorá sa nachádza na ulici Trieda SNP 15, postavili v roku 1962. Kuchyňa pribudla o tridsaťdva rokov neskôr. Objekt jaslí je dvojpodlažný a čiastočne podpivničený. Vďaka schválenému projektu „Zvyšovanie energetickej účinnosti budovy Mestské detské jasle v Banskej Bystrici“ sa už čoskoro začne stavebný ruch aj v tejto lokalite.

„Detské mestské jasle majú svoju polstoročnicu už dávno za sebou. Za dlhé roky existencie a neustálou prevádzkou došlo k ich opotrebeniu. Tieto nedostatky spôsobujú nadmerné tepelné straty a znižujú komfort detí i zamestnancov, preto sa zameriame na komplexné vonkajšie stavebné úpravy,“ hovorí Martin Adamec, prednosta MsÚ.

Práce by sa mali začať v polovici augusta a podľa harmonogramu zhotoviteľa potrvajú do konca októbra 2017. Okrem výmeny okien sa budova jaslí dočká zateplenia. Stavebné práce sa zamerajú aj na obnovu obvodových múrov, terasových podláh i zábradlí.

„Rodičov sme informovali, že obnovu detských jaslí zrealizujeme za plnej prevádzky. Boli veľmi chápaví a ponúkli nám pomoc s upratovaním. Zhotoviteľ sa zaviazal objekt rekonštruovať po poschodiach tak, aby práce nijakým spôsobom neobmedzili chod jaslí, bezpečnosť a komfort malých jasličkárov. Verím, že po rokoch sa budeme môcť pochváliť krajším prostredím mestských jaslí, ktoré bude plnohodnotne slúžiť najmenším,“ dopĺňa Mária Filipová, vedúca Odboru sociálnych vecí MsÚ.

V OBRAZOCH: Mestské detské jasle po rokoch obnovia
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM