Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Primátor Nosko aj hokejisti v netradičnej úlohe. V zápase ALL STARS sa predviedli s loptou

Nielen futbaloví nadšenci si pod Urpínom prišli na svoje. Počas tradičnej akcie sa dočkali piva za študentské ceny aj zápasu, aký sa len tak nevidí. S vysokoškolákmi si zmerali sily známe mená nielen zo sveta športu. A došlo na poriadnu gólovú prestrelku!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Primátor Nosko aj hokejisti v netradičnej úlohe. V zápase ALL STARS sa predviedli s loptou
Foto: Martin Horňan

V areáli Jupie Podlavice v Banskej Bystrici sa už po siedmykrát konal Fakultný deň Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB. Tradičné podujatie opäť prilákalo stovky návštevníkov. Nechýbali medzi nimi ani ľudia z vedenia mesta či hokejisti. Neprišli však náhodou, ale hrať futbal.

„Zápasu All stars sa okrem vedenia Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov zúčastnili aj primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko spoločne s prednostom Mestského úradu v Banskej Bystrici Martinom Adamcom,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Kristián Földes, podpredseda Študentskej rady Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov. Ako doplnil, ďalšími hráčmi boli hokejisti Lukáš Bambúch, Tomáš Zigo a Martin Ambróz. All stars tím študentov pozostával z výberu ako mužskej, tak aj ženskej časti fakultnej futbalovej ligy.

Po zápase All stars, v ktorom padlo vyše 20 gólov, hoci presný pomer nepozná nik, sa konalo menšie posedenie primátora, VIP hostí a vedenia fakulty. „Popri výbornom guláši mali možnosť diskutovať o aktuálnom postavení športu v Banskej Bystrici a možnostiach rozvoja aj prostredníctvom športovej diplomacie,“ pokračoval Földes.

Víťazom Fakultnej futbalovej ligy sa stal tím AFK ŠD 3, ktorý v súboji druháckych tímov porazil tím Outsiders so skóre 5:0. Tretiu priečku obsadili futbalisti tímu Vítyaz Doktorandov. V ženskej futbalovej lige sa stali víťazkami dievčatá z tímu T1 Halušky, ktoré so skóre 3:2 porazili vo finálovom súboji slečny z tímu Warriors. Tretie skončili EAC stars & friends.

„Aj napriek nepriaznivému počasiu sa Fakultného dňa zúčastnilo vyše 200 študentov, pedagógov a VIP hostí. Počas podujatia mali možnosť diváci zakúpiť si za študentské ceny pivo, cigánsku v žemli, guláš alebo grilované klobásky,“ pokračoval Földes, podľa ktorého bol z hľadiska VIP hostí bol prítomný aj chodec Martin Tišťan.

Čítajte tiež:

Bystrický festival Embargo o dva dni dlhší. V bohatom programe aj novinka – Prechádzka!

FOTO a VIDEO: Bystričania si užili poriadne retro. Stretnutie veteránov na Štiavničkách

FOTO: Známe mená si to vo futbale rozdali so študentmi
10
Galéria
Foto: Martin Horňan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM