Jakub Forgács Kultúra

FOTO: Pozrite na tú nádheru: Bystričania vyjadrujú svoje pocity obrazmi

Vo štvrtok od 17:00 sa v Beniczkého pasáži Záhrade – Centre nezávislej kultúry uskutoční vernisáž tvorivej expozície "Gén". Pôjde o záverečný program 6. letného maliarskeho workshopu, ktorý prebiehal tento týždeň. Pozrite sa, aké krásne diela tam tvorili mladí Banskobystričania...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pozrite na tú nádheru: Bystričania vyjadrujú svoje pocity obrazmi
Zdroj: Dnes24.sk

Na tvorbu obrazov sa používal olej, plátno, akryl, kombinovaná technika a vlastný výber. Účastník sa voľne prezentoval podľa svojho názoru, momentálnej inšpirácie, pocitov alebo emócií. Ľubovoľne sa pohyboval vo výraze a používal rôzne formálne umelecké metódy vyjadrenia, napr. moduláciu, ktorou obmieňal určitý obrazový tvar. Pracoval s formou, faktúrou a štruktúrou obrazu, s montážou, ktorá spája, zostavuje a konštruuje kontinuálny celok obrazu z jednotlivých vrstiev a syntetizuje motív v obraze.

Témami workshopu boli :

  • téma 1: voľný výber
  • téma 2: rekonštrukcia
  • téma 3: stopa
  • téma 4: kto sme, odkiaľ prichádzame a kam ideme?
  • téma 5. skutočné verzus neskutočné

Na štvrtkovej vernisáži na vás čaká expozícia – Ateliér 3G – výtvarníci troch generácií o.z.. Od 18:00 si budete môcť vypočuť básne v podaní Tomáša Straku, Ali Oravcovej a Generácie Nula. Čas v CNK vám bude spríjemňovať hudobné zoskupenia Ivana Mer a Adamov, Frequenci a Mikuláš Štec.

Foto: Záhrada – CNK

FOTO: Pozrite na tú nádheru: Mladí ľudia vyjadrovali svoje emócie na kreatívnom
36
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM