Krimi

FOTO: Po Bystrici jazdil podgurážený vodič. Nafúkal vyše 4 promile

Podozrivá jazda mladého vodiča neunikla všímavému občanovi, ktorý kontaktoval políciu. Po dychovej skúške putoval vodič do policajnej cely!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Po Bystrici jazdil podgurážený vodič. Nafúkal vyše 4 promile
2
Galéria

Polícia v Banskej Bystrici obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 30-ročného muža zo Slovenskej Ľupče. „V utorok (22.1.) o 12:50 viedol osobné motorové vozidlo Audi A6, po ulici Partizánska cesta v Banskej Bystrici v smere od centra mesta na ulicu Jegorovovu, kde chcel zaparkovať svoje vozidlo. Podozrivá jazda tohto vodiča neunikla všímavému občanovi, ktorý kontaktoval políciu,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Hliadka dopravnej polície vodiča vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie alkoholu. Výsledok bol pozitívny, pri prvej dychovej skúške mu namerali 1,98 mg/l alkoholu v dychu, (4,13 promile) a pri opakovanej dychovej skúške nafúkal 2,04 mg/l alkoholu v dychu, čo je 4,25 promile. Vodičovi obmedzili osobnú slobodu a po vykonaní procesných úkonov ho umiestnili do policajnej cely. Poverený príslušník spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní,“ povedala policajná hovorkyňa.

„Tento vodič je držiteľom vodičského oprávnenia viac ako 10 rokov a doposiaľ sa nedopustil žiadneho priestupku v cestnej premávke. Z toho vyplýva, že nejde o nezodpovedného vodiča, ale možno o človeka, ktorý svoj „problém“ riešil alkoholom. Ale aký vplyv má alkohol na schopnosti vodiča a prečo je požívanie alkoholu u vodičov zakázané? Spôsobuje stratu sebakontroly a mnoho vodičov sa vtedy mylne domnieva, že jazdí bezpečne. Alkohol zhoršuje reakčný čas vodiča, jeho koordináciu a motoriku. Znižuje ostrosť zraku, zužuje videnie a spôsobuje tak rozostrené vnímanie situácie na ceste,“ dodala Faltániová so slovami, že alkohol zároveň spôsobuje impulzívnejšie a riskantnejšie správanie, obzvlášť u mladých vodičov.

V OBRAZOCH: Mladý vodič v Bystrici nafúkal 4,25 promile
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM