Jakub Forgács Krimi

FOTO: Ohavný čin priamo v centre Bystrice. Niekto postrelil mačiatko, museli ho utratiť

Toto mohla spraviť len ľudská hyena. Neďaleko bystrického nákupného centra našli postrelené mačiatko.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ohavný čin priamo v centre Bystrice. Niekto postrelil mačiatko, museli ho utratiť
7
Galéria
Zdroj: Bystrická Mačačáreň

„V nedeľu podvečer nás kontaktovali príslušníci mestskej polície s tým, že im bola nahlásená pravdepodobne zrazená mačka. Keďže v nedeľu karanténna stanica nie je otvorená a nemá priestor na mačky, už niekoľko iných združení ju odmietlo prijať, dopracovali sa k nám a 10 minút po telefonáte sme sa stretli na ambulancii veterinára,“ uviedlo OZ Bystrická Mačačáreň o mačiatku, ktoré sa našlo na ulici Cesta na štadión 12. Ako sa neskôr ukázalo, bolo postrelené. Túto informáciu pre spravodajský portál Bystrica 24 potvrdila aj Mestská polícia Banská Bystrica.

Podľa informácií OZ sa jednalo o mača vo veku cca 4 – 5 mesiacov. „Bolo v katastrofálnom stave, extrémne smradľavé, zablšené a ufúľané. Okamžite sme videli, že nepôjde o zrazenú mačku. Na boku mala krvavú dierku. Keď ju lekár bližšie prezeral a oholil bok, jasne sa ukázala vstupná dierka. Našli sme aj výstupnú, na bruchu. Keďže test na medzi mačkami prenosné choroby FeLV a FIV dopadol negatívne, skúšali sme ju zachrániť,“ uvádza ďalej OZ.

„Bola silne podchladená, v obrovských bolestiach, smrdela od odpadkov a výkalov, celá zalepená blatom a špinou. Okamžite dostala lieky proti bolesti, skúšala sa jej zvýšiť teplota, nahrievali sme ju na fľašiach a v špeciálnej termotaške. Po pár hodinách sme sa však rozhodli mačiatko zbaviť bolestí a trápenia. Nemalo šancu prežiť, skrúcalo sa v agónii a zavýjalo bolesťou. Mačiatko bolo večer okolo 21:00 eutanazované,“ píše OZ, ktoré vyzvalo ľudí, hlavne z okolia, aby pomohli nájsť vinníka tohto ohavného činu.

Pozrite si v priloženej fotogalérii smutné zábery postreleného mačiatka!

V OBRAZOCH: V centre Bystrice niekto strelil do mačiatka
7
Galéria
Zdroj: Bystrická Mačačáreň
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM