Jakub Forgács Správy

FOTO: Nočnú Bystricu rozžiarili lampióny. V sprievode kráčalo vyše 1000 ľudí

Krásna akcia spojila Bystričanov. S lampiónmi v rukách vyrazili do nočných ulíc nášho mesta. Pozrite na tú parádu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nočnú Bystricu rozžiarili lampióny. V sprievode kráčalo vyše 1000 ľudí
20
Galéria
Zdroj: Otcovia a deti

Mesto pod Urpínom rozžiarili lampióny. V sobotu 10.novembra sa v Bystrici uskutočnil už štvrtý ročník tradičného Lampiónového sprievodu. Nenáročné podujatie má za cieľ vytváranie komunitných tradícií a podporu aktívne stráveného času v rodinách.

„Myslím, že náš cieľ bol splnený a viac než tisícka zúčastnených si odniesla príjemný zážitok. Nie je na tom nič zložité… čim viac času trávi komunita spolu, tým viac zážitkov majú rodičia s deťmi a tým kvalitnejší odkaz v pamäti ďalšej generácie sa formuje. Táto civilizácia je udržateľná jedine ak jej deti naučíme ponoriť sa ku skutočným hodnotám – do reálneho sveta, ktorý je nádherný prítomnými zážitkami bez špeciálnych efektov,“ povedal po akcii Peter Fabok z civilizačnej platformy Otcovia a deti.

Nenáročná prechádzka previedla sprievod uličkami historického centra Banskej Bystrice. „Trasa bola už v prvom ročníku stanovená tak, aby ju zvládli aj najmenšie deti a pre väčších bola príjemnou prechádzkou. Pri tak veľkom počte účastníkov chceme pre nasledujúci ročník okruh modifikovať – nechajte sa prekvapiť ako, ale bude to minimálne podobný zážitok. Budeme tiež pracovať na koncepčnom rozvoji programu,“ dodávajú organizátori.

Svetlá lampiónov symbolicky ukončili letnú sezónu a vládu môže prebrať zima. Ďalším tradičným podujatím z dielne Otcovia a deti bude Vianočná sánkovačka pre otcov a deti 24. decembra 2018.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z lampiónového sprievodu v uliciach nočnej Bystrice!

V OBRAZOCH: Lampiónový sprievod prilákal do bystrických ulíc tisícku ľudí
20
Galéria
Zdroj: Otcovia a deti
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM