Jakub Forgács Hokej

FOTO: Na žilinskom ľade padlo 9 gólov. Barani sa opäť postarali o parádny obrat

Pod Dubňom sa diváci dočkali poriadnej gólovej prestrelky. Higgs rozhodol o výhre majstra na ľade Žiliny 5:4 až po predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na žilinskom ľade padlo 9 gólov. Barani sa opäť postarali o parádny obrat
4
Galéria
Zdroj: TASR

V stredoslovenskom meraní síl posledného s prvým šli do vedenia ako prví domáci. Využili hneď úvodnú presilovku zápasu, keď počas nej Surovka zužitkoval dobrú prihrávku Bártu spoza brány. Favorit však onedlho vyrovnal, keď strelu Rótha z diaľky tečoval za Mikolášov chrbát Török. Domáci v dobrom tempe držali s hosťami krok a v 15. min to podčiarkol pekným gólom po prihrávke Beránka Podešva, ktorý bekhendovou strelou pod brvno prekonal Baroša. Domáci mohli pridať aj ďalší gól, ale Rehák v dobrej príležitosti zle spracoval puk.

Banskobystričania v úvode druhej časti pridali na pohybe a vytvárali si dobré šance na skórovanie. V 25. min nepochodil v obrovskej príležitosti Higgs, ktorého obral o gól do odkrytej bránky parádnym zákrokom Mikoláš. Podobne skončil aj Kanaďan Koper v polovici zápasu a domáci potom udreli po tretí raz. V 31. min sa udržali v pásme, Surovkovu strelu spomedzi kruhov ešte Baroš zneškodnil, ale vyrazil iba pred Hvilu, ktorý nemal s dorážkou do odkrytej bránky problém. „Barani“ pritlačili ešte viac, ale „vlci“ podnikali nebezpečné kontry a v 35. min im vyšla ďalšia pekná akcia. Puk potiahol do útočného pásma Dubeň, prihral napravo Bártovi, ktorý švihom prekonal po štvrtý raz Baroša a hosťujúci kouč Ceman ho nahradil Williamsom. Majster v 38. min znížil, keď obranca Southorn vystrelil spoza niekoľkých hráčov do pravého vinkla a svojím premiérovým gólom v drese hostí upravil na 4:2.

Banská Bystrica sa v tretej časti snažila o vyrovnanie, ale domáci nehrali vôbec udržiavací hokej. Dobrým pohybom a korčuľovaním dostávali hostí stále ďalej od Mikoláša. V polovici 51. min prišlo prvé vylúčenie domácich v zápase a Sloboda ho v 53. min potrestal gólom na 4:3. Banskobystričania ešte viac pritlačili domácich, od záveru 59. min hrali bez brankára a štyri sekundy pred koncom vyrovnal Southorn na 4:4.

V predĺžení sa hralo iba 85 sekúnd, keď akciu Bartánusa zakončil Higgs a rozhodol o výhre majstra na ľade Žiliny 5:4 po predĺžení.

Hlasy po zápase

Stanislav Škorvánek, tréner Žiliny: „Ťažko sa mi hodnotí zápas po priebehu, aký v ňom bol. Bojovnosť mužstva bola na maximálnej úrovni a ak sme volali v posledných zápasoch aj po hokejovom umení, tak dnes ho hráči aj do zápasu dali. Vypili sme si kalich horkosti do dna v závere gólom, ktorý sme inkasovali. V predĺžení už to bolo vyvrcholenie všetkých vecí, ktoré sa na nás zosypali. Máme však na čom stavať, podali sme dobrý výkon a chcem sa poďakovať divákom, ktorí prišli. Pozývam ich na zápas s Nitrou a verím, že opäť predvedieme výkon plný odhodlania, chcenia, bojovnosti a umenia a konečne sa nám podarí zabodovať, pretože v posledných dueloch prehrávame o gól alebo dva. Ďakujem aj celému tímu od prvého do posledného hráča za bojovný výkon a verím, že sa budeme len zlepšovať.“

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: „Žilina hrala výborne v prvých dvoch tretinách. Prečíslovali nás niekoľkokrát v rýchlych protiútokoch, v defenzíve sme dosť chybovali. V záverečnej tretine sme našu hru zlepšili, mali sme niekoľko šancí a pri vyrovnávajúcom góle boli na ľade naši najlepší hráči, od ktorých sa očakáva, že dajú gól. S trochou šťastia sme vyrovnali a nakoniec aj vyhrali celý zápas. Mali sme šťastie, že sme si zo Žiliny odviezli dva body.“

MsHK DOXXbet Žilina – HC '05 iClinic Banská Bystrica 4:5 pp (2:1, 2:1, 0:2 – 0:1)

  • Góly: 6. Surovka (Bárta), 15. Podešva (Beránek, Bárta), 31. Hvila (Surovka, Dubeň), 35. Bárta (Dubeň, Beránek) – 8. Török (Róth), 38. Southorn (Faille, Selleck), 53. Sloboda (Bartánus), 60. Southorn (Faille, Asselin), 62. Higgs (Bartánus, Southorn)
  • Rozhodovali: Müllner, Babic – Valo, Árkovics (Maď.)
  • Vylúčení: 1:1 na 2 min
  • Presilovky: 1:1
  • Oslabenia: 0:0
  • 367 divákov.
  • Žilina: Mikoláš – Kučný, Turian, Piegl, Mar. Hudec, Dubeň, Bagin, Mendrej, Matejka – Hvila, Jenčík, Rud. Huna – Dom. Rehák, Surovka, Milý – Bárta, Podešva, Beránek – Síkela, Hrazdíra, D. Valášek
  • Banská Bystrica: Baroš (35. Williams) – Southorn, Marshall, Mihálik, K. Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Biro – Selleck, Faille, Asselin – Bartánus, Higgs, Koper – Kabáč, Češík, Gabor – Róth, Sojka, T. Török – Lunter

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo zápasu!

MsHK DOXXbet Žilina - HC '05 iClinic Banská Bystrica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM