Rôzne Správy

FOTO: Mnoho atrakcií a tisícky návštevníkov. Bystričania privítali prázdniny v parku

Spojenie dvoch známych podujatí prinieslo svoje ovocie. Takto to v Bystrici vyzeralo na akcii Hurá prázdniny!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mnoho atrakcií a tisícky návštevníkov. Bystričania privítali prázdniny v parku
9
Galéria
Foto: Miroslav Pôbiš

Ukončením a vyvrcholením 7. ročníka tradičného multižánrového festivalu umenia a dizajnu Fubaby 2018 bol veľký rodinný deň Hurá prázdniny, ktorý sa konal 24. júna v Mestskom parku v Banskej Bystrici. Samotné podujatie Hurá prázdniny tiež oslávilo v poradí už svoj 7. ročník a prinieslo so sebou pestrý program.

Celý park sa už od skorých ranných hodín začal plniť návštevníkmi, ktorí netrpezlivo čakali na oficiálne otvorenie. Pre vyše 6000 návštevníkov bolo pripravených 18 zážitkových stanovíšť – pílenie dreva, chodenie na drevených chodúľoch, cornhole, maľovanie na tvár, tenis, tréning na loptách s thai boxom, Kubíkovo, šerm, laserové pušky, fresbee, vzpieranie, lukostreľba, florbalové ihrisko, atletická škôlka, pocitový chodník, tvorivé dielne, detský kútik a maxi piškvorky.

Nechýbali ani hudobné a športové aktivity, výroba predmetov klieštikmi z drôtikov, navíjanie a odvíjanie kábla, statické ukážky gumeného kábla, prekážková dráha, virtuálna realita, hádanky na rozvoj funkčného myslenia, počítanie na Abakuse, preskakovanie lana, ochutnávky zdravých dobrôt a mnoho iných aktivít a súťaží, skákacie hrady, ukážky hasičskej techniky, triafanie vodou na terč či obľúbená penová show. V parku bol štart a na amfiteátri bol cieľ a tombola, ako aj vystúpenia kapely Ľudové Mladistvá, Robo Patejdl Band a vystúpila aj kapela Desmod s hudobnou hosťkou Luciou Filipovou.

Atmosféru podujatia spestrilo spevácke vystúpenie Soni Kopčanovej a skupiny 2Muzicisti – Igor Šimeg a Marek Kutnár, tanečné vystúpenia detského folklórneho súboru Matičiarik, Sonyta mini disco, Krtkova muzika a muzikál Harlekýn od Radvanských hviezd pod vedením Kataríny Matulovej či vystúpenie parkouristov zo Slovak Freerun Family.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z podujatia Hurá prázdniny!

V OBRAZOCH: Veľký rodinný deň Hurá prázdniny v Bystrici
9
Galéria
Foto: Miroslav Pôbiš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM