Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Mladí Bystričania idú príkladom. Spojili sily a vyčistili časť sídliska

Nie všetky deti cez víkendy iba vysedávajú pred počítačom alebo televízorom. Tie bystrické sa rozhodli, že skrášlia miesta, na ktorých trávia čas.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mladí Bystričania idú príkladom. Spojili sily a vyčistili časť sídliska
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vyzerá to tak, že zima je nenávratne preč a do Bystrice prišla pravá jar. Akonáhle však zmizol sneh, na mnohých miestach sa objavili nielen snežienky, ale aj odpadky, ktoré nezodpovední ľudia nedokázali vyhodiť do koša. To sa nepáčilo ani partičke kamarátov – parkouristov, ktorí v rámci svojej akcie Nezanechaj stopu skrášľovali okolie známeho betónového labyrintu na Mládežníckej ulici.

„„Nezanechaj stopu“ je spolu s „buď silný, aby si bol užitočný“ jednou z hlavných myšlienok parkouru, nesúťažnej atletickej disciplíny, ktorej sa venujú aj deti z nášho mesta. Práve v tomto duchu sme sa stretli a pustili sme sa do upratovania miesta medzi panelákmi, na ktorom trénujeme a je vyhľadávaným mnohými deťmi či rodinami z Fončordy,“ ozrejmili mladí parkouristi, ktorí túto akciu opakujú pravidelne každý rok.

Brigády sa počas slnečného sobotného doobedia zúčastnili chlapci aj dievčatá vo veku od 11 do 29 rokov. „Vyzbrojení“ rukavicami a vreckami spoločnými silami vyzbierali niekoľko kíl odpadu. Ten tvorilo prevažne sklo, špaky, rôzne obaly, ale dokonca aj pár starých topánok. Aj takto chceli ukázať, že im záleží na prostredí, v ktorom žijú. Svojou prázdninovou aktivitou môžu ísť príkladom mnohým Bystričanom.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z akcie Nezanechaj stopu!

V OBRAZOCH: Bystrickí parkouristi skrášlili časť sídliska
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM