Ivana Kováčiková Rôzne

FOTO: Káva priamo z retro bicykla. Netradičný nápad Bystričanov rovno v centre mesta

Spozorovali ste novinku v centre Banskej Bystrice? Ak nemáte čas na obľúbený životabudič, môžete si zobrať kávu priamo so sebou. Aký sortiment ponúka retro bicykel v našom meste a kde vôbec skrsol nápad, vytvoriť ho?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Káva priamo z retro bicykla. Netradičný nápad Bystričanov rovno v centre mesta
6
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Podnikavé duše z Bystrice dostali originálny nápad. Svoju kaviareň neumiestnili do konkrétnej budovy, ale postavili ju priamo na ulicu. Kávičku si môžete dať z pojazdnej kaviarne Coffee bike, ktorá už druhý deň sídli na konci Dolnej ulice.

Aj čaje a džúsiky

Ako celý nápad vznikol nám porozprávala spolumajiteľka Iveta Tóthová. „Prišiel z uponáhľanej doby a zo spôsobu života, aký ľudia žijú. Sú ľudia, ktorí si chcú prejsť námestím, povybavovať si, čo treba a vlastne to nás oslovilo.“ Pre náročnejších zákazníkov vedia pripraviť lahodný nápoj aj do klasickej šálky, s rôznymi príchuťami.

Čo sa týka sortimentu ponúkajú aj čaje, prípadne džúsiky pre deti. „Chceme priniesť kvalitnú kávu, profesionálny prístup a vyvolať emóciu,“ uviedla Tóthová.

Vyrobili ich sami

Takýmto spôsobom si Bystričania môžu dať kávu z originálneho retro bycicka. Inšpirácia prišla zo zahraničia " Trend chceme šíriť ďalej, preto sme spojili dve rodinné firmy a spolu s pani Kvasnovou sme sa začali venovať prevádzkovaniu, ale aj výrobe týchto štýlových retro coffee bicyklov. Prvý koncept bicykla sme si kúpili a ďalšie dva sme už sami vyrobili. Upravili sme ich podľa potrieb personálu a doplnili niektoré vychytávky. Momentálne máme k dispozícii tri bicykle a plánujeme ich umiestniť aj do ďalších miest," upresnila svoje plány Tóthová.

Nie je to klasický automat, nie je to klasický pojazdný stánok, ale niečo, čo by malo ľudí zaujať a umocniť im zážitok z prechádzky mestom. Ako sme sa dozvedeli, s bicyklami chodia aj na rôzne trhy a akcie. Sezónu plánujú mať až do októbra, závisí to však aj od počasia.

Brigádnička Silvia doplnila informácie: „Na tomto mieste plánujeme byť každý deň, zhruba od deviatej do večera, kým budú na ulici ľudia.“ Priamo ma mieste sme sa pýtali aj okoloidúcich ako sa im tento nápad páči. „Je to veľmi milý nápad,“ krátko zhodnotila pani, ktorá sa pristavila aj s dcérkou.

Čítajte tiež:

V Bystrici si na svoje príde celá rodina. Špeciálny deň na kolesách aj komunitná cykloburza

Preteky Okolo Slovenska odštartovali prológom v Bystrici. V TOP 3 aj cyklista Dukly

FOTO: Kávový zážitok z retrobicykla v Bystrici
6
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM