Jaroslav Dodok Rôzne

FOTO: Hokejistov vystriedala Generácia KIOBK: Bystrica centrom česko-slovenskej tour

Zimný štadión zaplnilo viac ako 2 000 mladých ľudí zo všetkých kútov Slovenska. Atmosféru jedinečnej Godzone tour sme zachytili objektívom fotografa.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hokejistov vystriedala Generácia KIOBK: Bystrica centrom česko-slovenskej tour
12
Galéria
Zdroj: Godzone

Štvrtok 17. novembra, na Deň študentstva, tím projektu Godzone otvoril v Banskej Bystrici evanjelizačné turné s názvom Generácia KIOBK: Nový level. V meste pod Urpínom sa podujatie uskutočnilo v rámci Týždňa cirkvi pre mládež, ktorý aktuálne prebieha.

Organizačný tím Godzone tour tvorí približne 300 mladých ľudí, ktorí v doobedňajších hodinách pomáhali seniorom, deťom s autizmom ako aj mladým Rómom. S posolstvom evanjelia prišli dobrovoľníci aj na Námestie SNP, kde Bystričanom rozdávali zdarma čaj a kávu.

V podvečerných hodinách turné vyvrcholilo evanjelizačným koncertom, ktorý ponúkol publiku originálnu hudobnú, tanečnú aj divadelnú produkciu. V programe však nechýbali ani osobné svedectvá ľudí, ktorí sa na pódiu podelili so svojim príbehom.

"Podľa mňa mladých ľudí program zaujal. Ak mal niekto pocit, že kresťanská hudba je niečo trápne a monotónne, tak si myslím, že dnešný večer ho presvedčil o opaku. O tom, že kresťanská hudba sa dá robiť fakt štýlovo a na kvalitnej úrovni,“ hovorí Ján Grešner z kapely Godknows, ktorá je stálicou Godzone tour.

Na pódiu sa počas večera predstavili kapely ESPÉ, Heartbeat, Godknows či Lamačské chvály.

Zdroj: Godzone

,,Na zimný štadión v Banskej Bystrici zavítalo viac ako 2 000 ľudí z generácie KIOBK, teda z generácie, ktorej ide o Božie Kráľovstvo," informovala Ivana Šalgová z organizačného tímu. Návštevníci Godzone tour prišli nielen zo Zvolena, Detvy, ale aj z Nitry, Bratislavy či z Oravy.

Evanjelizačné podujatie sa organizuje pod záštitou Rady pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska. Potrvá do 19. novembra, kde počas večerných hodín ukončí celú tour v Prahe.

Projekt Godzone vznikol v roku 2010 po prvom úspešnom turné s názvom Enter the Godzone. Vo svojej činnosti sa venuje najmä mladým ľuďom na celom Slovensku aj v Českej republike prostredníctvom animátorskej školy Godzone school, misijných výjazdov alebo Godzone konferencie. Projekt je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže a jeho koordinátori sú členmi Katolíckej Cirkvi. Viac informácii o turné nájdete na webe tour.godzone.sk.

Atmosféru Godzone tour sa nám podarilo zachytiť na fotografiách, ktoré nájdete v priloženej fotogalérii!

Godzone tour obrazom fotografa: Do Banskej Bystrice viac ako 2 000 ľudí
12
Galéria
Zdroj: Godzone
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM