Jakub Forgács Krimi

FOTO: Drogový díler nakupoval v Bystrici. Kriminálka našla pervitín na stovky dávok!

Muž (38) čelí závažnému obvineniu. V rukách mužov zákona skončilo veľké množstvo drog, ktoré polícia našla pri domovej prehliadke a v okolí bytového domu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Drogový díler nakupoval v Bystrici. Kriminálka našla pervitín na stovky dávok!
Zdroj: Policajný zbor SR

Vyšetrovateľ vo Zvolene obvinil muža (38) zo Zvolena zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. „V presne nezistenom čase v piatok (12.8.) v Banskej Bystrici v časti Radvaň, kúpil od doposiaľ nezistenej osoby 3,79 gramu bielej kryštalickej látky, ktorú prevážal do miesta bydliska na motorovom vozidle Ford Fiesta, za účelom jej predaja ďalším osobám vo Zvolene,“ uviedla bystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Kriminálna polícia zo Zvolena mu to prekazila aj v spolupráci s hliadkou pohotovostnej motorizovanej jednotky. Potom ako prišiel do miesta bydliska a vystúpil z vozidla, dal sa na útek, pričom odhodil biele vrecúško. Na výzvy polície,aby zostal stáť nereagoval, preto policajti použili varovný výstrel do vzduchu a následne ho zadržali a obmedzili mu osobnú slobodu,“ pokračovala hovorkyňa.

„Na príkaz prokurátora bola v byte podozrivého vykonaná domová prehliadka, pri ktorej policajti našli striekačku s bielou kryštalickou látkou a štyri dózy s rastlinnou sušinou. V okolí bytového domu v kmeni stromu policajti našli v hygienickej vreckovke zbalené tri zatavené injekčné striekačky s bielou kryštalickou látkou,“ uviedla Faltániová so slovami, že zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie a predbežná expertíza potvrdila, že kryštalická látka je pervitín.

„Zaistené množstvo (19,85 gramu) pervitínu zodpovedá 377 až 1508 bežným dávkam. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Sudca okresného súdu v nedeľu (14.8.) vzal obvineného do väzby. V minulosti už bol za drogy aj odsúdený. Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na tri až desať rokov,“ dodala hovorkyňa.

Pozrite si v našej fotogalérii, čo našla zvolenská kriminálka pri domovej prehliadke a v okolí domu!

Čítajte tiež:

Tragédia v jaskyni neďaleko Bystrice. Českého jaskyniara zavalilo, neprežil!

FOTO: Zrážka Škody 120 s Octaviou neďaleko Bystrice. Zábery priamo z miesta nehody

V OBRAZOCH: V rukách zvolenskej polície skončil pervitín na stovky dávok
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM