Jakub Forgács Hokej

FOTO: Derby bystrických gymnázií: GAS opäť predviedlo hernú prevahu nad Tajákom

Zaplnené tribúny a stovky skandujúcich študentov. Aj takto to vyzeralo na bystrickom štadióne, keď sa na ľade stretli v už tradičnom derby študenti gymnázií Andreja Sládkoviča (GAS) a Jozefa Gregora Tajovského (GJGT). Viac sa dočítate v našej fotoreportáži...

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Derby bystrických gymnázií: GAS opäť predviedlo hernú prevahu nad Tajákom
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok tesne po 17:45 vykorčuľovali na bystrícký ľad tímy dvoch odvekých rivalov. Žiaci GAS a GJGT bojovali, v duchu dlhoročnej tradície, o putovný pohár pre hokejovo zdatnejšie mužstvo. Štatistiky z posledných rokov viac nahrávali výberu GAS, ktorý vyhral väčšinu vzájomných stretnutí. Uspel aj minulý rok, a to pomerom 9:5. Gymnazistom z Tajáku sa naposledy podarilo zvíťaziť v roku 2012, kedy súpera porazili 6:4.

V zápase padlo 8 gólov, nechýbala ani pyrotechnika

Sedadlá na tribúne patrili žiakom GJGT a lavičky na opačnej strane štadióna zase obsadili tí z GAS, ktorých bolo síce napohľad menej, no jednotným skandovaním svojich „protivníkov“ dokázali prekričať. Zápas sa začal zľahka, no prevahu po technickej i korčuliarskej stránke predviedli hokejisti GAS, ktorí už po 3 a pol minúte otvorili skóre. Po faule na ich hráča mohli svoj náskok ešte zvýšiť, no GJGT podržal brankár. Ten musel v prvej tretine zasahovať pri viacerých strelách, ako jeho kolega na opačnej strane klziska.

Zo šatní sa vrátili hokejisti GAS poriadne nabudení, keď v druhej tretine svojmu rivalovi nasúkali ďalšie 4 góly. Diváci okrem toho mohli sledovať aj dva nepremenené nájazdy za fauly na oboch stranách. V tretej tretine, za skóre 5:0 v prospech GAS, sa hra oboch tímov viac vyrovnala a k slovu sa dostali aj hokejisti GJGT, keď znížili na 5:1. Po góle začali z tribúny na ľad dopadať toaleťáky a ďalšie predmety. Hráči z GAS však zase zabrali a pridali ešte dva ďalšie góly. Tesne pred koncom zápasu sa v kotli GAS rozhoreli svetlice a fanúšikovia svoj tím búrlivými pokrikmi „odprevadili“ až do víťazného konca. Putovný pohár sa tak po víťazstve 7:1 ocitol opäť v rukách GAS a oslavy sa mohli začať.

Jediná hokejistka a brankár zo základky

Na ľade sa počas hry objavilo iba jedno dievča, ktoré však svojou hrou mohlo pokojne konkurovať hociktorému zo svojich spoluhráčov. Ako sme sa dozvedeli, Eva (17) zo Zvolena študuje v treťom ročníku v bilingválnej triede na GJGT. „Hokeju sa aktívne venujem už 1,5 roka a za našu školu som proti GAS hrala aj minulý rok,“ povedala mladá študentka, na ktorej bolo tesne po zápase vidieť sklamanie z prehry jej tímu. Adam (14) chodí ešte na ZŠ Golianova, no napriek tomu sa postavil do bránky za GAS. „Do tímu ma zavolal kamarát a hral som za nich prvýkrát. Normálne hrávam za Banskú Bystricu v nižšej lige,“ spomenul Adam a ako dodal, po víťazstve svojho tímu sa cítil vynikajúco.

„Výsledok ma, samozrejme, neteší, ale som rád, že sa počas zápasu nikomu nič nestalo,“ uviedol Roland Maťaš (18), organizátor podujatia a predseda študentského senátu GJGT, ktorý počas zápasu moderoval a cez mikrofón povzbudzoval divákov vo fandení. „Veľmi sa tešíme, že GASko opäť potvrdilo, že na to má. S výsledkom sme, samozrejme, všetci spokojní a hlavné je, že pohár zostal doma,“ tešila sa po derby Natália (15) z GAS. Nálada na štadióne bola podľa jej slov výborná a hokej si aj s ostatnými spolužiakmi poriadne užili.

V OBRAZOCH: Derby bystrických gymnázií
40
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM