Správy

FOTO: Cesty v Banskobystrickom kraji pokryje nový asfalt. Kde pribudnú kilometre bez dier?

Na cestách vo viacerých okresoch kraja bude položený nový asfaltový povrch. Informuje na svojom facebookovom profile Banskobystrický samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Cesty v Banskobystrickom kraji pokryje nový asfalt. Kde pribudnú kilometre bez dier?
6
Galéria
Zdroj: BBSK

Vodiči už nebudú musieť obchádzať deravé cesty a výtlky. Už v týchto dňoch sa môžu obyvatelia obce Ábelová (okres Lučenec) previezť po novom, štvorkilometrovom úseku cesty III/2632. Nový asfaltový povrch bude položený spolu na šestnástich úsekoch v okrese (viac ako 18,2 kilometra ciest), informuje na svojom facebookovom profile Banskobystrický samosprávny kraj.

Stroje nabehnú v auguste aj do okresov Zvolen a Revúca, kde bude položená nová vozovka dovedna na ďalších 7,7 kilometroch.

„V týchto dňoch súťažíme dodávateľa na rekonštrukciu ciest v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom v celkovej dĺžke 60 kilometrov,“ píše župa.

Okrem toho projektanti pripravujú komplexnú rekonštrukciu ciest v celkovej dĺžke 95,3 kilometra v okresoch Lučenec, Veľký Krtíš, Brezno a Poltár. Na tieto cesty plánuje Banskobystrický samosprávny kraj žiadať prostriedky z eurofondov vo výške 19 miliónov eur.

Oprava ciest
6
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: BBSK
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM