Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Centrum Bystrice zaplnili psíky. Milovníkov zvierat spojil nevšedný pochod

Toľko štvornohých miláčikov sa na kope len tak nevidí. Do bystrických ulíc vyrazili desiatky ľudí so psami. Aký mali dôvod?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Centrum Bystrice zaplnili psíky. Milovníkov zvierat spojil nevšedný pochod
Foto: Anna Paľovová

Ak ste sa v piatok popoludní vybrali do centra Bystrice, mohli ste naraziť na desiatky ľudí so psíkmi. Neboli tam náhodou. Pochodovali za podporu prerokovávaných zákonov o tom, že „zviera nie je vec“ a za vznik tzv. „Registrovaných chovov“. „V Banskej Bystrici sa zúčastnilo asi 70 ľudí,“ povedala pre spravodajský portál jedna z organizátorov podujatia, Anna Paľovová so slovami, že rovnaké pochody prebiehali aj v Bratislave, Košiciach a Prešove.

Čítajte tiež: Milovníci psov vyjdú do bystrických ulíc. V centre mesta plánujú spoločný pochod

„Stretli sme sa na Dolnej ulici a postupovali sme smerom na Námestie SNP. Cestou sme sa zastavovali, nakoľko niekoľko dobrovoľníkov zbieralo podpisy na Petíciu na prijatie Kompletného zákona na ochranu zvierat,“ pokračovala Paľovová. Ako spomenula, zdržali sa aj na námestí a rozprávali sa s okoloidúcimi ľuďmi, ktorí sa zaujímali o pochod.

Milovníci psíkov však postupovali ešte ďalej. „Postupne sme potom prešli na Hornú ulicu k Prioru, kde sme náš pochod ukončili a sľúbili sme si pokračovať v týchto aktivitách dovtedy, pokým sa podarí prijať zákony na ochranu zvierat,“ dodala s tým, že sa dohodli, že budú oslovovať poslancov so žiadosťami na zmeny.

Pozrite si zábery z nezvyčajného pochodu v priloženej fotogalérii!

Čítajte tiež: Bystrica zažije nevšednú akciu. Ľudia budú vo veľkom meniť oblečenie aj knihy

V OBRAZOCH: Veľkých pochod psíčkarov v centre Bystrice
19
Galéria
Foto: Anna Paľovová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM