Jakub Forgács Správy Samospráva

FOTO: Bystrickí vodiči sa dočkali. V Sásovej otvorili nové bezplatné parkovisko

Pod Urpínom pribudlo 116 nových parkovacích miest pre Bystričanov a návštevníkov mesta. Nová parkovacia plocha je verejná, bezplatná a bez rezervačiek.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí vodiči sa dočkali. V Sásovej otvorili nové bezplatné parkovisko
4
Galéria

Sásovčania sa dočkali! Vo štvrtok o 9:30 primátor mesta Ján Nosko so zástupcami zhotoviteľa oficiálne otvorili nové parkovisko na Rudohorskej ulici. Parkovacia plocha so 102 kolmými a 14 pozdĺžnymi parkovacími miestami bude dostupná pre všetkých Banskobystričanov a návštevníkov bezplatne.

Investícia po verejnom obstarávaní predstavuje sumu 300 000 eur s DPH, z toho čiastka 100 000 eur je vládna dotácia, ktorú mesto Banská Bystrica získalo ešte v roku 2015. „V auguste 2017 bol podpísaný dodatok, ktorým sa cena stavebných prác navýšila približne o 6 000 eur. Pred začatím výstavby ich nebolo možné predvídať a ich potreba sa prejavila až počas realizácie,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„V Sásovej je najväčší problém so statickou dopravou, preto ma teší, že dnes môžeme obyvateľom odovzdať do užívania nové parkovisko. Parkovacia plocha je verejná, bezplatná a bez rezervačiek. Som presvedčený, že 116-timi parkovacími miestami sme naplnili aj požiadavky, ktoré Sásovčania žiadali v petícii. Verejné parkovisko na Rudohorskej ulici je štartom realizácie našich ďalších plánov v oblasti parkovacej politiky vo všetkých mestských častiach,“ povedal primátor Ján Nosko.

Pozrite si novootvorené parkovisko v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: V Sásovej otvorili nové parkovisko. Pozrite si FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM