Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Bystrickí motorkári s veľkým srdcom. Rozhodli sa pomôcť opusteným psíkom

Na prvý pohľad drsní chlapi a ženy na silných strojoch. V skutočnosti však dobrí ľudia, ktorí si to namierili do Karanténnej stanice mesta Banská Bystrica vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí motorkári s veľkým srdcom. Rozhodli sa pomôcť opusteným psíkom
34
Galéria
Foto: Peter Slavkovský

Motorkári s veľkým srdcom. Tak znie výstižný názov krásnej akcie, ktorá sa po prvýkrát konala v utorok 1. mája v Karanténnej stanici mesta Banská Bystrica so sídlom vo Zvolene. Drsní chlapi, ale aj ženy na motorkách navštívili opustených psíkov, no nezostali len pri tom. Doniesli množstvo materiálnej pomoci, granule a poskladali sa aj finančne – nazbieralo sa 65 eur.

„Z klubu nás bolo sedem, celkovo motoriek a priateľov klubu vyše 20. Boli tam však nielen motorkári, ale aj ďalší ľudia, ktorí chceli podporiť dobrú myšlienku,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica 24 Ladislav Kulka, prezident Chopper Clubu Banská Bystrica so slovami, že okrem vecí pre psíkov previezli na svojich mašinách aj malé deti, ktoré prišli chlpáčov venčiť.

Za nápadom, zorganizovať takúto akciu, stojí bystrická psíčkarka Miťa Luptáková. „Robila som v tomto útulku pred pár rokmi a vždy sme hľadali možnosti, ako pomôcť zvieratám. Cez zimu mi preto napadla myšlienka, skúsiť spojiť nespojiteľné – drsných motorkárov a nežné zvieratá. Preto som oslovila Chopper Club Banská Bystrica, či by sa na to dali a ich to veľmi chytilo,“ vysvetlila Luptáková, ktorej sa vďaka ochotným motorkárom akcia vydarila na výbornú.

Prvomájovou akciou však tento nápad skončiť nemá. „S projektom Motorkári s veľkým srdcom budeme pokračovať aj v ďalších útulkoch po strednom Slovensku,“ dodala Luptáková so slovami, že stačí sledovať rovnomennú stránku na Facebooku.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z krásnej motorkárskej akcie od Petra Slavkovského!

V OBRAZOCH: Motorkári s veľkým srdcom navštívili opustených psíkov
34
Galéria
Foto: Peter Slavkovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM