Jakub Forgács Správy

FOTO: Bystrickí motoristi sa dočkali NOVINKY. V meste otvorili plniacu stanicu CNG

Vodiči jazdiaci na ekologické palivo CNG majú odteraz kvalitnejšie a dostupnejšie služby aj v našom meste. Nová plniaca stanicu funguje v režime 24/7.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrickí motoristi sa dočkali NOVINKY. V meste otvorili plniacu stanicu CNG
5
Galéria
Zdroj: TASR

V piatok slávnostne otvorili pre verejnosť novú verejnú plniacu stanicu na stlačený zemný plyn (CNG) v Banskej Bystrici, aj za účasti primátora Jána Noska. Slovenskí motoristi jazdiaci na ekologické palivo CNG (Compressed Natural Gas) tak získajú kvalitnejšie a dostupnejšie služby. Po nedávnom otvorení zmodernizovanej plniacej stanice v Košiciach, ide o ďalší krok v rozširovaní a modernizácii siete plniacich staníc CNG na Slovensku.

Nová plniaca stanica Banskej Bystrici sa nachádza v mestskej časti Kremnička, na spojnici medzi Zvolenskou cestou a Sládkovičovou ulicou v blízkosti rýchlostnej komunikácie R1. Samoobslužná prevádzka a vysoká kapacita plnenia CNG – takmer 800 kg/hod, umožňuje zákazníkom plniť stlačený zemný plyn komfortne, 24 hodín denne, 7 dní v týždni na dvoch výdajných stojanoch. Osobné vozidlá, úžitkové vozidlá a ťahače motoristi natankujú za porovnateľný čas ako pri používaní konvenčných palív, ktorými sú nafta alebo benzín. Platiť je možné aj platobnou kartou.

Počas posledných troch rokov bol stlačený zemný plyn (CNG) stále lacnejší ako nafta, v priemere o viac ako 11 %. Pri porovnaní nákladov na jazdu s benzínom vodiči ušetria ešte viac. Niektoré modely sériovo vyrábaných vozidiel na CNG sú už dokonca lacnejšie ako naftové s rovnakým výkonom. Automobil s pohonom na CNG sa tak svojmu majiteľovi odvďačí nízkymi nákladmi na prevádzku už od prvých kilometrov.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zo slávnostného otvorenia novej plniacej stanice!

V OBRAZOCH: Nová plniaca stanica CNG v Banskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM