Jakub Forgács Správy

FOTO: Bystrické kúpalisko láka aj v zime. Brány otvorilo bežkárom aj korčuliarom

V centre mesta vyrástla novinka. Bystrica sa môže pochváliť areálom zimných športov. Na čo všetko poslúži?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrické kúpalisko láka aj v zime. Brány otvorilo bežkárom aj korčuliarom
9
Galéria
Zdroj: TASR

Banskobystričania v predstihu dostali vianočný darček, a to technicky zasnežený areál zimných športov priamo v centre mesta. Otvorili ho v stredu na plážovom kúpalisku a je bezplatne k dispozícii bežkárom, sánkarom či korčuliarom. Dospelí tam budú môcť spaľovať vianočné kalórie a deti sa zasa vyšantiť.

Po minuloročnom úspechu bežkárskej trate na futbalovom ihrisku v mestskej časti Kremnička prišlo mesto teraz s novým zimným projektom. Záhradnícke a rekreačné služby mesta (ZAaRES) vďaka novej technike na výrobu umelého snehu zasnežili pláž a len dúfajú, že nízke teploty sa udržia čo najdlhšie.

„Sme Európske mesto športu 2017 a rozhodli sme sa, že tentoraz dotiahneme sneh priamo do centra mesta. Je to výborná myšlienka a som presvedčený, že ani jedno mesto na Slovensku nemá športový zimný areál priamo v centre,“ konštatoval primátor Ján Nosko.

„Som veľmi rád, že sme našli podporu u ľudí, ktorí urobili všetko pre to, aby sme mohli otvoriť areál, kde sa dá sánkovať, bežkovať a korčuľovať. Budem rád, keď Banskobystričania tento vianočný darček prijmú a užijú si ho,“ dodal.

Lokalita plážového kúpaliska je pre ľudí vhodná nielen vďaka svojej dostupnosti, ale i lepším podmienkam na výrobu technického snehu.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z otvoreného zimného areálu v centre Bystrice!

V OBRAZOCH: Nový areál zimných športov na bystrickom kúpalisku
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM