Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Bystričanov trápi špinavý problém. Cestou na vlak sa brodia vodou a blatom

Pod Urpínom je viacero miest, ktoré sú tŕňom v oku mnohých ľudí. Jedným je aj chodník pri malej železničnej stanici v Radvani.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystričanov trápi špinavý problém. Cestou na vlak sa brodia vodou a blatom
Foto: Ján Šustek

Bystričania sa obrátili na našu redakciu s problémom, ktorý ich trápi v Radvani. Jedná sa o nepriaznivú situáciu na chodníku, vedúcom na železničnú stanicu. „V prípade, že prší, tak sa ľudia brodia po vode na chodníku, pretože lesníci nahrnuli zeminu a kôru zo stromov ku chodníku a voda nemá ako odtekať,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Ján Šustek. Oslovili sme preto aj mesto.

„Oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí dostalo podnet od Občianskej rady Radvaň koncom minulého mesiaca. Chodník smerujúci k malej železničnej stanici v tejto mestskej časti je vo vlastníctve mesta, no nie je evidovaný v zozname miestnych komunikácií. Časť chodníka bola v minulosti prenajatá spoločnosti, ktorá na mieste skladuje drevo. Nájomca však využíva väčšiu plochu, než má prenajatú,“ napísala v stanovisku hovorkyňa Mestského úradu Zdenka Sekerešová a doplnila, že mestská polícia sa snažila skontaktovať s pracovníkmi firmy, aby ich upozornila na rozsah používania pozemku a požiadala o spriechodnenie a vyčistenie chodníka – neúspešne.

„Situáciu budeme riešiť v rámci kompetencií oddelenia evidencie a správy majetku vo vzťahu k napĺňaniu podmienok uzatvorenej nájomnej zmluvy. Prostredníctvom aktivačných pracovníkov zabezpečíme vyčistenie lokality,“ pokračovala hovorkyňa. Ako dodala Sekerešová, pokiaľ ide o schodisko, s jeho obnovou sa v súčasnosti nepočíta z dôvodu budovania plánovanej cyklotrasy, na ktorú sa pripravuje projektová dokumentácia aj s bezbariérovým prístupom.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery situácie pri železničnej stanici v Radvani!

V OBRAZOCH: Problém s vodou a blatom pri stanici v Radvani
5
Galéria
Foto: Ján Šustek
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM