Jakub Forgács Správy

FOTO: Bystričanov rozhorčila novinka. Prečo začali zamykať schodisko na autobuske?

Ak cestujete autobusmi, možno ste si všimli zmenu, ku ktorej došlo na stanici. Bočné schodisko sa v čase otváracích hodín nákupnej pasáže zamyká. Zisťovali sme prečo.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystričanov rozhorčila novinka. Prečo začali zamykať schodisko na autobuske?
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Viacerí Bystričania a ľudia, ktorí cestujú do mesta pod Urpínom, zostali nemilo prekvapení. Pred pár dňami zistili, že sa bočný prechod so schodiskom, ktorým sa z autobusovej stanice vedeli dostať na železničnú či naopak, v čase otváracích hodín pasáže zamyká. Neostalo im nič iné, ako zvoliť obchádzku cez nákupnú pasáž alebo po chodníku vedľa cesty I/66.

„Príde mi to ako ťah nákupného centra, aby pritiahlo viacerých ľudí do obchodov. Nevidím absolútne žiadny dôvod, aby sa cez deň zamykalo schodisko,“ rozhorčene povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 Bystričanka Martina (22), ktorej sa takto cesta medzi stanicami predĺžila. O reakciu sme preto požiadali aj tím Terminal SC.

“Ako sme verejnosť informovali koncom augusta, k prvému výročiu otvorenia centra sme pristúpili k viacerým zmenám. Zároveň prišlo aj k zjednoteniu vchodu a východu z autobusovej stanice. V čase otváracích hodín pasáže môžu využiť kapacitný výťah a pohyblivé schody. Bočný prechod je prístupný len v nočných hodinách, tak ako to bolo plánované v čase prípravy objektu," reagoval Terminal SC tím na náš podnet.

„Vlastník objektu, spoločnosť PRIMUM zo skupiny InterCora, ktorá do výstavby autobusovej stanice a obchodného centra preinvestovala viacej ako 20 miliónov eur, sa tak rozhodla urobiť po vyhodnotení viacerých pripomienok zo strany nájomcov, ako aj návštevníkov,“ píše sa ďalej v reakcii.

V OBRAZOCH: Všimli ste si? Schodisko na autobusovej stanici cez deň zamykajú
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM