Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Bystričanov čaká deň plný radosti a úsmevov. Ulice mesta zaplavia objatia

Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia: V Bystrici sa budú vo veľkom rozdávať objatia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystričanov čaká deň plný radosti a úsmevov. Ulice mesta zaplavia objatia
24
Galéria
Foto: Martin Bíreš

Medzinárodný Deň objatí sa uskutoční na Slovensku už po siedmykrát. Rozdávať objatia a úsmevy sa chystajú dobrovoľníci vo viac ako 50 mestách. Tento rok opäť nebude chýbať ani Banská Bystrica.

"Našim poslaním je prinášať úsmev a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na to, akú hodnotu nám ponúka otvorená náruč,“ predstavuje myšlienku podujatia jeho iniciátor Jaroslav Dodok. Medzinárodný Deň objatí, ktorí ľudia poznajú ako Hug Day 2018, sa v Banskej Bystrici uskutoční v stredu 27. júna.

"S dobrovoľníkmi sa spoločne stretávame o pol desiatej na Námestí SNP pred Radnicou. Podujatie odštartujeme o 10-tej hodine, kedy sa vydáme v menších tímoch do ulíc. Našich dobrovoľníkov zbadáte medzi ľuďmi veľmi rýchlo, keďže v rukách budú držať tabuľky s nápisom Objatie zdarma,“ vysvetľuje organizátor Hug Day v meste pod Urpínom Adam Hančák.

V priebehu dňa navštívia dobrovoľníci aj rôzne zariadenia, či už obchody, kaviarne, školy alebo mestský úrad. Na námestí sa pokúsia vytvoriť živú reťaz a niekoľko hromadných objatí. Ak by ste sa chceli pridať k dobrovoľníkom, prihlásiť sa môžete cez facebookovú udalosť.

"Témou 7. ročníka Hug Day je radosť, vďačnosť a nádej. S radosťou sa chceme deliť, vďačnosť chceme prejaviť svojim blízkym, na ktorých nám nesmierne záleží a nádej chceme prinášať ľuďom, ktorí potrebujú povzbudiť,“ vysvetľuje Adam Hančák.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulého ročníka akcie Hug Day!

V OBRAZOCH: Hug Day zaplnil objatiami bystrické ulice
24
Galéria
Foto: Martin Bíreš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM