Jakub Forgács Správy

FOTO: Bystričania kritizujú novú cyklotrasu. Takto na nedostatky zareagovalo mesto

Bystričania len nechápavo krútia hlavami. Nová cyklotrasa na Huštáku má už na prvý pohľad svoje muchy. Čo si o tom myslí mesto?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystričania kritizujú novú cyklotrasu. Takto na nedostatky zareagovalo mesto
8
Galéria

Prednedávnom sme vás informovali o novom 150-metrovom úseku cyklotrasy okolo nového OC Point. Mnohí Bystričania si všimli, že sú na ňom viaceré nedostatky. O vyjadrenie sme preto požiadali aj mesto.

„Za nedostatky je v plnom rozsahu zodpovedný zhotoviteľ stavby, ktorého si najal investor OC Point. Objekt OC Pointu vrátane priľahlých dopravných stavieb (cesty, cyklotrasy) stále nie je ukončenou stavbou. V súčasnosti prebieha posledná fáza realizácie,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová. Ako ďalej spomenula, boli začaté a zatiaľ neukončené kolaudačné konania, v ktorých práve mesto písomne vytklo, okrem iných, aj cyklistickou verejnosťou uvedené nedostatky.

„Mesto Banská Bystrica v žiadnom prípade nemôže zodpovedať za nekvalitnú a neodborne vykonanú prácu na súkromnej stavbe. Stavba bude mestom skolaudovaná až po odstránení všetkých závažných nedostatkov,“ pokračovala hovorkyňa.

„Kvalita prác je a bude kontrolovaná v súčinnosti s ďalšími orgánmi štátnej správy, ako napr. Dopravný inšpektorát Okresné riaditeľstvo Policajného zboru či Inšpektorát práce, pričom spoločnou snahou je to, aby bola stavba funkčná a bezpečná,“ dodala Mojžišová.

O tomto úseku cyklotrasy sa budeme snažiť získať viac informácií aj od samotného investora!

V OBRAZOCH: Nový bystrický cyklochodník má už na prvý pohľad svoje muchy
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM