Jakub Forgács Správy

FOTO: Barani ukázali veľké srdce. Malým pacientom priniesli radosť aj trofej

Vzácna návšteva v priestoroch nemocničnej školy. Malí pacienti dostali napriek chorobe jedinečnú príležitosť, stretnúť sa s hokejovými majstrami.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Barani ukázali veľké srdce. Malým pacientom priniesli radosť aj trofej
14
Galéria
Zdroj: archív Márie Laukovej

„Úspešní a pritom skromní chlapi, pripravení odovzdať chorým deťom veľa energie, sily, dobrej nálady a zážitkov z ťažkých bojov,“ povedala o utorkovej návšteve bystrických baranov v ZŠ zriadenej pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou jej zástupkyňa Mária Lauková.

Malí pacienti tak napriek chorobe dostali jedinečnú príležitosť, stretnúť sa s Tomášom Surovým, Matejom Češíkom, Branislavom Kubkom a Ivanom Ďatelinkom.

„Najprv spravili besedu pre všetky deti, ktoré mohli prísť z postielok. Hovorili o ťažkých finálových zápasoch, o veľkej radosti po víťaznom zápase v Trenčíne, o veľkých oslavách na námestí, ale aj to, čo je napísané na Dzurillovom pohári a kto to bol Dzurilla,“ pokračovala Lauková.

Deťom prezradili aj to, že po troch týždňoch oddychu už opäť trénujú a odpovedali tiež na ich zvedavé otázky. Nevynechali však ani malú autogramiádu. „Rozdávali Baranoviny Play Off 2017/2018, písali, venovania, podpisy… Potom navštívili deti na onkológii, ktoré museli zostať v postielkach, lebo im tiekla chemoterapia. Venovali sa im individuálne v izbičkách a fotili sa s nimi,“ dodala Lauková.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z návštevy bystrických hokejistov v v ZŠ zriadenej pri Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou!

V OBRAZOCH: Bystrickí barani prišli potešiť malých pacientov
14
Galéria
Zdroj: archív Márie Laukovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM