Krimi

FOTO: Ako tínedžerka utrpela ťažké zranenia? TOTO sa stalo na nákladnej železničnej stanici

Polícia prehovorila o nešťastí na nákladnej železničnej stanici vo Zvolene, po ktorom skončilo mladé dievča v bystrickej nemocnici. Zverejnila aj fotky z miesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ako tínedžerka utrpela ťažké zranenia? TOTO sa stalo na nákladnej železničnej stanici
4
Galéria

Železničná polícia vo Zvolene vyšetruje prípad ublíženia na zdraví. „Na nákladnej železničnej stanici vo Zvolene došlo k ťažkému zraneniu dievčaťa (16), ktoré vyšlo na pracovný stroj, na koľaji pod trolejovým vedením,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Dievča zasiahol elektrický prúd z trakčného vedenia, pričom utrpelo rozsiahle popáleniny povrchu tela a ďalšie vážne zranenia. Kamaráti s ktorými tam bola uviedli, že do areálu železnice išli s tým, aby si urobili fotky pri odstavenom vlaku,“ pokračovala hovorkyňa.

„V minulosti sme vo Zvolene na železničnej stanici aj v areáli Rušňového depa a taktiež na železničnej stanici v Hronskej Dúbrave, zaznamenali niekoľko takýchto úrazov. Išlo o zamestnancov, ktorí vykonávali kontroly alebo opravy na streche odstaveného dráhového vozidla,“ dodala Faltániová so slovami, že všetci utrpeli vážne zranenia a popáleniny celého tela.

Elektrické rušne potrebujú k pohybu elektrickú energiu, ktorú získavajú cez zberač z trolejového vedenia. Nachádza sa v ňom vysoké napätie, až 25 tisíc voltov, preto sa osoby nesmú približovať k trolejovému vedeniu. Vysoké napätie zabíja už na väčšiu vzdialenosť. Osoby nesmú vyliezať na stožiare trolejového vedenia, ani na železničné vozne, či na mostné konštrukcie. Vysoké napätie môže spôsobiť smrteľné poranenia!

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z miesta nešťastia!

V OBRAZOCH: Zábery z miesta nešťastia na nákladnej železničnej stanici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM