Jakub Forgács Rôzne Správy

Folkloristi, sprievod masiek aj zabíjačka. Sliač oslávi fašiangy vo veľkom

K februáru už tradične patria fašiangové oslavy. Veľké sa chystajú aj v neďalekom Sliači, kde je pripravený program pre malých aj veľkých.

Ilustračný obrázok k článku Folkloristi, sprievod masiek aj zabíjačka. Sliač oslávi fašiangy vo veľkom
10
Galéria
Zdroj: TASR

Milovníci tradícií a dobrého jedla sa majú na čo tešiť. Poznáme program Sliačskych fašiangov, ktoré sa budú konať už v sobotu 8. február 2020 od 10:00 na námestí pri fontáne.

Od Kina Hron na námestie pri fontáne povedie sprievod fašiangových masiek s FS Pohronec. Zároveň bude vyhodnotená súťaž o najkrajšiu fašiangovú masku.

S programom Fašiangy, Turíce… vystúpia aj žiaci ŠKD Pramienok zo ZŠ A. Sládkoviča. Folklórny súbor Očovan zase predstaví fašiangové tradície a o zábavu sa postará aj Ľudová hudba Mariána Majera.

Na svoje si prídu aj gurmáni. Chýbať nebude pravá gazdovská zbíjačka spojená s výrobou tradičných zabíjačkových špecialít. Tešiť sa môžete aj na ďalšie občerstvenie ako sú fašiangové špeciality, šišky, guľáš či varené víno.

V rámci sprievodných podujatí budú pripravené tvorivé dielne pre deti – vyrob si svoju masku či maľovanie na tvár. Každá maska (dospelá i detská), ktorá sa zúčastní fašinagového sprievodu bude odmenená.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z minulého ročníka podujatia!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Sliačske fašiangovanie so sprievodom fašiangových masiek a tradícií
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM