Aktualizované Hokej

Fínsky tréner Poikonen v Bystrici skončil: Kto dočasne povedie Baranov?

K rozhodnutiu o zmene na trénerskej stoličke sa v tíme rozhodli na základe nepriaznivých výsledkov v poslednej dobe.

Ilustračný obrázok k článku Fínsky tréner Poikonen v Bystrici skončil: Kto dočasne povedie Baranov?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Tuukka Poikonen už nie je tréner hokejistov Banskej Bystrice. Vedenie HC '05 predčasne ukončilo s fínskym koučom spoluprácu. Extraligový klub v stredu na svojej webstránke takisto oznámil, že po vzájomnej dohode ukončil zmluvu aj s útočníkom Brianom Ihnačákom.

Nepriaznivé výsledky

„Baranov“ dočasne povedú doterajší Poikonenovi asistenti Ivan Droppa a Tomáš Surový. Tridsaťšesťročný fínsky kormidelník pôsobil pod Urpínom od januára 2021, keď prevzal mužstvo po dnes už nebohom Miroslavovi Chudom. Pod jeho vedením sa zlepšila herná stránka tímu, z pozície hlavného trénera ho viedol v 42 extraligových stretnutiach, z toho 24 ešte v minulej sezóne. Bystričania sa však v novembri začali výsledkovo trápiť, v uplynulých siedmich stretnutiach vyhrali iba raz a vyťažili z nich len štyri body.

„K rozhodnutiu o zmene na trénerskej stoličke sme sa rozhodli na základe nepriaznivých výsledkov v poslednej dobe,“ vysvetlil zmenu na poste trénera športový manažér HC '05 Július Koval. Poikonen pred pôsobením v Bystrici trénoval mládežnícke výbery Ilves Tampere.

Viac o ďalšej zmene v tíme sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM