Monika Obrtalová Rôzne

Finančné riaditeľstvo sa vráti späť do Banskej Bystrice

Sídlo Finančného riaditeľstva (FR) SR by sa malo od budúceho roka premiestniť z Bratislavy do Banskej Bystrice. V novele zákona o orgánoch štátnej správy v oblasti daní, poplatkov a colníctva to navrhuje Ministerstvo financií (MF) SR.

Rezort tiež navrhuje zrušiť Kompetenčné centrum finančných operácií, ktoré ako organizácia napojená na rozpočet FR SR zabezpečovalo administratívnu a informatickú podporu orgánom finančnej správy. Jeho úlohy sa majú presunúť priamo na riaditeľstvo.

Novelou sa má zrušiť aj celý zákon o finančnej správe, teda pripravované zlúčenie daňových a colných úradov. „V súvislosti s prijatým harmonogramom implementácie informačných systémov finančnej správy sa navrhuje odložiť realizáciu zlúčenia daňových úradov a colných úradov, a to až po posúdení opodstatnenosti ich zlúčenia,“ vysvetľuje ministerstvo v návrhu, ktorý predložilo do pripomienkového konania.

Jednorazové náklady spojené so zmenou sídla FR SR sú podľa rezortu financií v zanedbateľnej výške a samotné vytvorenie sídla v Banskej Bystrici si nevyžaduje dodatočné náklady, keďže môže fungovať už v súčasnosti existujúcich priestoroch riaditeľstva. Súvisiace výdavky sľubuje MF SR zabezpečiť v rámci schválených limitov svojej kapitoly.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM