Jakub Forgács Rôzne

Film, odliatky stôp, aj rady, ktoré pomôžu pri nečakanom strete... V Bystrici sa zoznámite s našou najväčšou šelmou

Milovníci prírody si pod Urpínom prídu na svoje. Vďaka množstvu zozbieraných informácií a materiálov sa teraz môžete dozvedieť viac o najväčšej šelme našich lesov. Čím sa živí, prečo v zime spí a akým hrozbám musí čeliť?

Ilustračný obrázok k článku Film, odliatky stôp, aj rady, ktoré pomôžu pri nečakanom strete... V Bystrici sa zoznámite s našou najväčšou šelmou
Zdroj: TASR

Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici v spolupráci so Spoločnosťou pre výskum, vzdelávanie a spolužitie s prírodou pripravilo pre milovníkov prírody výstavu s názvom „Medvede a my“, ktorá potrvá do konca novembra. Cez pracovné dni ju môžete navštíviť od 8:00 do 16:00 a v nedele od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Výstava o medveďoch v Tihányiovskom kaštieli predstavuje fakty zaujímavou a hravou formou. Fotografie dopĺňa prezentácia v powerpointe, vzdelávací film, sadrové odliatky medvedích stôp a mnohé iné zaujímavosti. Sériu pútavých banerov s detailami o živote medveďa dopĺňajú zaujímavosti napríklad aj o tom, čím sa medvede živia, prečo v zime spia a akým hrozbám musia čeliť.

Výstava zároveň ponúka návod ako účinne ochrániť včelíny či úrodu, ale aj to, ako sa vyhnúť najnebezpečnejším situáciám a čo robiť pri strete s medveďom. Informácie na výstave vychádzajú z osobných skúseností autora výstavy z jeho potuliek po slovenských horách, ale aj z rád popredných svetových odborníkov na správanie sa medveďov a bezpečnosť človeka pri kontakte s nimi.

Foto: ilustračné

Výstava medvede a my v Banskej Bystrici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM