Jakub Forgács Tlačové správy

Festival Tell it quick: Odovzdávanie cien prebehne už 23. apríla!

Tretí ročník festivalu krátkych filmov a fotografií na internete sa blíži do svojho finále. Na internete do neho ľudia prihlásili 255 filmov a 400 fotografií. Už o pár dní sa rozhodne o víťazoch. Viac nám povedal Slavomíra Siska, organizátora tohto podujatia...

Ilustračný obrázok k článku Festival Tell it quick: Odovzdávanie cien prebehne už 23. apríla!
Zdroj: Dnes24.sk

- Každý festival, či už Vás alebo niekoho iného, sa nesie v nejakom duchu či „style“. Na čo sa majú návštevníci či účastníci festivalu pripraviť? Čože to bude za akciu?

Je to odovzdávanie cien festivalu krátkych filmov a fotografií Tell it quick. Tento ročník je už tretí ročníkom. Festival je hlavne o podpore mladých filmárov a fotografov a ich tvorby. Na tretí ročník sa prihlásilo 255 filmov a 400 fotografií.

- To znie lákavo, ja by som aj prišiel, len mi musíš prezradiť, na akom mieste sa bude festival tento rok konať!?

Festival sa uskutoční v utorok 23. apríla v Žiline na Stanici Žilina – Záriečie. Je to skvelý priestor pre tento festival. Sme veľmi radi, že tam náš festival môžeme organizovať. Festival sa začne o 17:00.

- Základné informácie sú nám jasné, ale predsa by si mohol ešte trochu ľudí nalákať niečím zaujímavým. Napríklad, aké známe tváre tam môžu stretnúť. Opäť sa na festivale ukážu aj mediálne známi ľudia?

Program sa otvorí koncertom kapely Chilly Práshock, ktorá zahrá ústrednú pesničku festivalu. Počas festivalu je pripravený do programu aj Peter Konečný z portálu Kinema s prednáškou – Dizajn vo filme. Z mediálne známych tvári budete môcť stretnúť herečku Zuzku Haasovú či herca a režísera Martina Ťapáka.

- Budeme môcť vidieť aj ľudí, ktorí uspeli na predchádzajúcom ročníku? Alebo dokonca zaspomínať na ich víťazné práce?

Náš festival určite navštívia aj víťazi z minulého roka. Ich filmy sa už premietať nebudú, keďže v programe sú víťazné filmy a fotografie z nového ročníka.

- Ak by som sa ťa spýtal na úroveň festival myslíš, že každým rokom rastie?

Určite áno. Je to cítiť či na kvalite filmov, skvelých partnerov festivalu či samotnej organizácii a príprave programu. Snažíme sa to robiť čo najlepšie ako sa len dá.

- Prihlásili sa aj ľudia spoza našich hraníc? Možno nejaká exotika?

Tento rok sa prihlásili filmy zo Slovenska, Českej Republiky, Nemecka, Chorvátska, ale tentoraz bohužiaľ žiadna exotika. V prvom a druhom ročníku boli prihlásené filmy z Činy, Japonska, Indie, Argentíny.

Program festivalu:

17:00 – Otvorenie festivalu ústrednou pesničkou Tell it quick, predstavenie poroty a úvodné slová riaditeľa festivalu, kategórie Animovaný film, Detská kamera, Experiment

18:00 – Kategórie Videoklip, Cena Diváka, prednáška Petra Konečného – Dizajn vo filme

19:00 – Odovzdávanie cien vo Fotografickom festivale, vystúpenie kapely Chilly Práshock

20:00 – Kategórie Hraný film, 5-sekundový film, 60-sekundový film

21:00 – Kategórie Dokumentárny film, Prínos k tvorbe, absolútny víťaz, ukončenie odovzdávania cien festivalu Tell it quick

Okrem zaujímavého programu, osobností a hlavne filmov a fotografií, získa prvých 200 účastníkov prístup na Piano media zadarmo. Viac sa o tomto festival dozviete vo facebookovej udalosti alebo na stránke podujatia.

Text: Simona Molčanová, foto: Tell it quick

Tell it quick
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM