Monika Obrtalová Rôzne

Festival experimentálneho filmu zavítal na Strelníky

Na kúpalisku v obci Strelníky v okrese Banská Bystrica sa dnes začne ďalšie časť podujatia DELTA - medzinárodného festivalu experimentálneho filmu a videoartu. Festival je podprogramom projektu ARTESKORTA, ktorého platformou je zameriavanie sa na rôz

„DELTA festival sa zaoberá video-filmovou rečou, výskumom vizuálneho vyjadrovania a verejnou prezentáciou. Okrem premietania filmov a video-diel experimentálneho charakteru dáva festival vo svojom programe priestor aj videodokumentáciám rôznych umeleckých akcií, performancií, videoinštaláciám, videoobjektom a podobne. Premieta sa v rôznych geografických a sociálnych oblastiach nielen Slovenska, v priestoroch primárne neurčených na kultúrne podujatia a v priestoroch zariadení pôsobiacich v oblasti nezávislého súčasného umenia a kultúry,“ informoval jeden z organizátorov podujatia v Strelníkoch Ján Kostolanský.

Na kúpalisku v obci Strelníky dnes od 19.30 hodine predstaví DELTA svoj dosiaľ zostavený playlist s česko-slovenským obsadením v kategórii súťažnej. Súčasťou programu sú aj nesúťažné video-diela a historické filmy. Tiež audio-vizuálny projekt P.O.S.T., ktorý sa postará o tanečnú „afterparty„ a koncert rockovej kapely Iná vlna, ktorá sa predstaví na začiatku podujatia.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM