Kultúra

Festival, aký sme tu ešte nemali. Indiu či Seychelly zažijete priamo v Bystrici

Aj vy máte túlavé topánky alebo aspoň snívate o návšteve ďalekých krajín? Potom si nenechajte ujsť jedinečný festival Neobsedím doma!

Ilustračný obrázok k článku Festival, aký sme tu ešte nemali. Indiu či Seychelly zažijete priamo v Bystrici
Zdroj: Pixabay.com

Milovníci cestovania sa majú na čo tešiť. V nedeľu 2. decembra 2018 sa uskutoční prvý Cestovateľský festival Neobsedím doma. Svoje brány otvorí Aula SZU na Bernolákovej 8 v Banskej Bystrici o 17:00 a návštevníkom sa predstavia traja prezentujúci s nasledovným inšpiratívnym programom:

Ako cestovať naplno popri zamestnaní

  • 17:00 – 18:00 Lenka Kodajová (cestovateľka, fotografka)

Ako precestovať či spoznať miesta ako Jáva, Nusa Penida, Lombok, Kuala Lumpur, chorvátsky Pag, Izrael – Eilat, Jordánsko, pobaltské hlavné mestá, Seychelly, a Santorini v priebehu 12 mesiacov so zamestnaním na TPP? Mať k dispozícii 25 dní dovolenky ročne, z toho povinná celozávodka 2 týždne v lete a niekoľko dní v zime, žiadne náhradné voľno, ani home office a napriek tomu efektívne využiť vo svoj prospech sviatky a predĺžené víkendy na cestovanie.

Dá sa blogom o Slovensku na Slovensku uživiť?

  • 18:00 – 19:00 Radoslav Hoppej (cestovateľ, bloger – Nie je túra bez Štúra)

Vďaka môjmu cestovateľskému blogu o Slovensku „Nie je túra bez Štúra“ sa zo mňa stal turista vo vlastnej krajine. Som autorom jediného blogu len o našej krajine a už po prvom roku blogovania som sa dostal medzi TOP 10 cestovateľských blogerov v súťaži Bloger roka. Priblížim vám môj príbeh, to ako blog vznikal, či zákulisie svojej práce a úskalia, s ktorými sa dodnes musím vyrovnávať. Ukážem aj niekoľko miest na Slovensku, ktoré patria medzi moje obľúbené a prezradím aj to, či sa dá blogom o Slovensku na Slovensku vôbec uživiť.

Čarovná India

  • 19:00 – 20:30 Patrik Paulínyi (fotograf, dokumentarista, cestovateľ)

V Indii som bol už trikrát, hoci keď som sa vrátil prvýkrát, zaprisahal som sa, že to bolo naposledy. Je to jediná krajina, kde keď som ráno otvoril v posteli oči, vedel som, že v ten deň sa stanú neskutočné veci už len po príchode na ulicu. Cez najkrajšie indické pamiatky sa prenesieme ku svätej Gange, kde sa spaľujú telá, na najfarebnejší festival na svete a povieme si ako som sa dostal do indických hlavných správ, koľko ľudí sa zmestí do rikše a množstvo ďalších neuveriteľných príhod.

Vízia organizátorov je rozšíriť festival Neobsedím doma do celého Slovenska a inšpirovať návštevníkov k aktívnemu životnému štýlu, k cestovaniu a spoznávaniu našej rodnej zeme ale aj celého sveta!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM