Marcel Mojžiš Krimi

Odsúdený herec Dušan Cinkota (42): Posledné slová pred nástupom do basy

AKTUALIZOVANÉ! Dušana Cinkotu (42) už muži zákona nehľadajú. Herec sa objavil v Bratislave a sám sa v noci prihlásil vo väznici. Tam ho odprevadila jeho manželka Zuzana. Prečítajte si jeho posledné slová pred nástupom do basy...

Dušan Cinkota sa sám prihlásil v Ústave na výkon väzby v Bratislave a už sedí za mrežami. Muži zákona tak po známom hercovi ukončili pátranie. „Hľadaný Dušan Cinkota v noci na dnes sám nastúpil do výkonu trestu v Bratislave, polícia po ňom končí pátranie,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Prišiel aj so svojou životnou láskou

Policajti Cinkotu začali hľadať ešte minulý týždeň. Stalo sa tak po tom, ako polícia v Banskej Bystrici dostala príkaz na jeho dodanie do väzby, no na mieste trvalého bydliska herca nenašla. Krajský súd v Bratislave v stredu 5. decembra uznal Cinkotu za vinného z drogovej trestnej činnosti a poslal ho na osem rokov za mreže. Cinkota sa potom zdržiaval na neznámom mieste.

Opäť sa objavil až v noci z nedele na pondelok a to v Bratislave, keď spolu so svojou manželkou Zuzanou prišiel pred dvere známeho Justičného paláca. Herec ešte tesne pred nástupom do väzby povedal pár slov. „Tlak na mojich blízkych bol až príliš veľký a ja nedopustím, aby kvôli mne trpeli. Nechcem im ubližovať. Nie som zbabelec, verím prezidentovi, ako aj v to, že všetko bude dobré. Silu mi dali ľudia, ktorí mi vyjadrili podporu svojím podpisom v petícii,“ vyjadril sa Cinkota pre denník Plus 1 deň.

Petičný boj

Petíciu, ktorou jej signatári žiadajú prezidenta Ivana Gašparoviča, aby udelil Cinkotovi milosť, rozbehol herec Andy Hryc. Doteraz ju podpísalo vyše 13 800 ľudí. Okrem Hryca hlavu štátu o milosť pre Cinkotu žiada viacero umelcov či osobností verejného života, napríklad herec Pavol Topoľský, spevák Marián Greksa, podpredseda Medzinárodného tlačového inštitútu IPI Pavol Múdry či bývalý novinár Karol Lovaš.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM