Monika Obrtalová Hokej

Ďurák dostal tri zápasy nepodmienečne

Disciplinárna komisia Pro-Hokeja na svojom piatkovom zasadnutí potvrdila štvrtkové rozhodnutie Športovej rady o kontumácii zápasu HC'05 Banská Bystrica - HK K CERO Nitra 5:0 a rozhodla o potrestaní nitrianskeho klubu finančnou pokutou 200 eur.

Dôvodom kontumácie bola skutočnosť, že za Nitru v uvedenom zápase nastúpil Martin Hlavačka, napriek tomu, že na svojom konte mal už päť vyšších trestov. „Z tohto dôvodu vedúci mužstva Róbert Panis dostal podmienečný trest zastavenia činnosti na dva mesiace so skúšobnou dobou tri mesiace, rovnaký trest dostal aj tréner Branislav Okuliar. Hlavačka dostal trest podmienečného zastavenia činnosti na štyri zápasy so skúšobnou dobou troch mesiacov,“ informoval TASR predseda DK Vladimír Paštinský.

Disciplinárna komisia sa zaoberala aj sťažnosťou Banskej Bystrice na neadekvátny trest pre nitrianskeho obrancu Miroslava Ďuráka, ktorý v čase 59:58 po tvrdom ataku zranil domáceho útočníka a najlepšieho strelca extraligy Romana Tománka. Od rozhodcov si vyslúžil trest 5+DKZ. „Na základe odporúčania Komisie rozhodcov a aj po zhliadnutí DVD záznamu sme rozhodli o potrestaní Ďuráka na tri zápasy nepodmienečne,“ uzavrel V. Paštinský.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM