Jakub Forgács Futbal

Dukla vstúpila do semifinálových bojov o pohár: V Trenčíne čelila lídrovi ligy

Futbalisti Banskej Bystrice stále kraľujú chvostu tabuľky Fortuna ligy. V Slovenskom pohári však bojujú už v semifinále, kde narazili na Trenčín, ktorý je naopak v lige lídrom. Pozrite, ako sa Dukle darilo v prvom stretnutí!

Ilustračný obrázok k článku Dukla vstúpila do semifinálových bojov o pohár: V Trenčíne čelila lídrovi ligy
Zdroj: TASR

Trenčania do pohárového zápasu nastúpili bez zraneného Lobotku, no už s Jairom, ktorý sa do zostavy vrátil po kartovom treste na netradičnom poste stredopoliara. Aktivita bola od úvodu na domácej strane. V 8. minúte sa do šestnástky vrútil Van Kessel. Jeho prihrávku dokázala ešte obrana zblokovať. Následne Ramón poslal center do šestnástky, Koolwijk si obhodil obrancu a zblízka prekonal Boroša. V 19. minúte sa uvoľnil Lawrence a strelou spoza obrancu sa snažil prekvapiť gólmana.

Na opačnej strane sa prvý raz v zápase musel predviesť Šemrinec pri strele Willwébera. V 26. minúte vyskúšal šťastie z viac ako 30 metrov Rundič a lopta z jeho kopačky takmer zaplachtila do siete. Domáci tím síce tlačil, ale do vyložených šancí sa prepracovať nedokázal. Naopak, po polhodine hry sa snažil využiť chybu v rozohrávke Balko. Prv, ako sa dostal do nájazdu, ho na polovici zastavil Rundič. V 36. minúte si gól pýtala parádička Van Kessela, Boroš sa tento raz vyznamenal. Päť minút pred koncom úvodného dejstva Gubova technická strela trafila iba tyč.

Hneď v úvode druhého polčasu prešprintoval obrancu Van Kessel a tvrdou strelou z uhla opečiatkoval pravú tyč Borošovej brány. Z podobnej pozície sa následne nepresadil ani Koolwijk. Banskobystričania bránili väčšinou až desiatimi hráčmi na vlastnej polovici a táto taktika im vychádzala. Deštruktívna hra Dukly slávila úspech a dlhé minúty sa na ihrisku nič mimoriadne nedialo. Domácim sa cez prehustenú obranu nedarilo presadiť. Zahrmieť však mohlo na opačnej strane.

Až v 72. minúte striedajúci Gálik z brejkovej situácie poriadne natiahol Šemrinca. Vedúci tím fortunaligovej tabuľky sa síce snažil pridať druhý presný zásah, no akoby mu prílišné chcenie zväzovalo nohy. Napokon sa trenčianske tribúny dočkali druhého gólu päť minút pred naplnením 90. minúty. Z približne 30 m napriahol Ramón a vymietol pravý horný roh brány Banskobystričanov, čím uzavrel skóre zápasu na 2:0.

AS Trenčín – FK Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

  • Góly: 9. Koolwijk, 85. Ramón. Rozhodoval: Michlian
  • ŽK: Rundič – Had, Faško
  • 1798 divákov
  • Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramón, Rundič, Madu – Koolwijk (75. Koolwijk), Rabiu – Van Kessel, Jairo (90. Vlček), Lawrence – Guba (57. Mondek)
  • Banská Bystrica: Boroš – Vajda, De Vito, Had, Kupec – Kapor – Willwéber, Rejdovian (57. Hric), Faško, Snitka (75. Savič) – Balko (70. Gálik)
Futbalisti spod Urpína narazili na lídra ligy
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM