Jakub Forgács Futbal

Dukla rozbieha medzinárodné partnerstvo: Na spolupráci sa dohodla s prestížnym českým klubom

Podpisom deklarácie o spolupráci Dukla oficiálne otvorila dvere k trénerským stážam, hosťovaniu, či pôsobeniu futbalistov v známom českom tíme. Pozrite, ktorý klub si získal jej priazeň.

Ilustračný obrázok k článku Dukla rozbieha medzinárodné partnerstvo: Na spolupráci sa dohodla s prestížnym českým klubom
Zdroj: Webnoviny.sk

Deklaráciu o spolupráci medzi Duklou Banská Bystrica a FC Viktoria Plzeň podpísali podľa oficiálnej stránky futbalového klubu Dukla Banská Bystrica v pondelok najvyšší predstavitelia oboch klubov. Slávnostný akt sa uskutočnil pri príležitosti finále česko-slovenského pohára kategórie U17, do ktorého sa prebojovali práve tímy plzenskej Viktorie a Dukly, ako šampióna domácej súťaže tejto vekovej kategórie. Spoluprácu oboch klubov potvrdili svojimi podpismi spolumajiteľ FK Dukla Ján Kováčik a predseda predstavenstva Viktorie Plzeň Tomáš Paclík.

Táto deklarácia podľa Tomáša Paclíka aj oficiálnou cestou potvrdí dlhodobo vynikajúcu spoluprácu oboch klubov. „Predovšetkým v oblasti mládežníckeho v futbalu zahŕňa prehĺbenie vzájomnej kooperácie trénerských stáží, hosťovaní a ďalších foriem pôsobenia talentovaných futbalistov. V neposlednom rade aj silnejšiu väzbu na seniorské tímy oboch tradičných klubov,“ priblížil hlavné body deklarácie Tomáš Paclík.

„Je nám cťou, že sa Viktoria týmto spôsobom spojí s perspektívnym a ambicióznym celkom, ktorý sa predovšetkým v oblasti výchovy mládeže radí na Slovensku k absolútnej špičke,“ doplnil Paclík. „Slovenský futbal je pre Viktoriu dlhodobo veľmi zaujímavý. Reprezentanti Slovenska hrajú v novodobej histórii plzenského klubu nezastupiteľnú úlohu a v súčasnom kádri sa slovenskí hráči radia medzi spoľahlivé opory. Priamo z Banskej Bystrice prišiel do Štruncových sadov napríklad Michal Ďuriš, pred nasledujúcou sezónou ho bude nasledovať Martin Chrienm,“ doplnil.

Ako uviedol spolumajiteľ FK Dukla Banská Bystrica Ján Kováčik, k tejto spolupráci došlo z niekoľkých dôvodov. „Najdôležitejším je, že za posledné dva roky práve z Dukly Banská Bystrica odišli do zahraničných renomovaných klubov Norbert Gyömbér do Calcio Catania, Dionatan Teixeira do Stoke City, Tomáš Zázrivec do Aston Villa Birmingham a v neposlednom rade Martin Chrien do Viktorie Plzeň. Toto vnímame v našich zemepisných šírkach ako unikát,“ dodal Kováčik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM