Michal Majer Futbal

Dukla prvý zápas nezvládla

Futbalisti Dukly Banská Bystrica prehrali vo štvrtkovom úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy na ihrisku gruzínskeho tímu FC Zestafoni 0:3. Bystričania si týmto výsledkom mimoriadne skomplikovali svoju situáciu a o postup do 3. predkola budú musi

2. predkolo EL 2010/2011, 1. zápas:

FC Zestafoni – Dukla Banská Bystrica 3:0 (1:0)

Góly: 24., 65. Dvali, 48. Dzaria. ŽK: Gelašvili, Daušvili – Savič, Brašeň, Ďuriš. Rozhodovali: Banari – Trofan, Besliu (všetci Mold.)

Zostavy a striedania:
Zestafoni: Kvaškvadze – Benašvili, Oniani, Daušvili, Chidešeli – Dzaria, Eliava, Babunašvili (30. Aptsiauri), Grigalašvili (79. Pipia) – Gelašvili, Dvali (79. Aladašvili)
Dukla: Boroš – Brašeň, Adámik, Poljovka, Savič – Pleva, Považanec – Pančík, Gajdoš (77. Ďurica), Hučko (66. Pich) – Ďuriš

Prehra 0:3 v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy 2010/2011 s FC Zestafoni je krutou realitou, ktorú na vlastnej koži pocítili futbalisti Dukly Banská Bystrica. Tí do Gruzínska cestovali s odhodlaním vytvoriť si pred odvetou dobrú východiskovú pozíciu na postup, ale napokon museli stráviť trpkú pilulku v podobe nečakanej prehry rozdielom triedy so súperom, ktorého tréner Karol Marko označil za priechodného. Po prvom zápase sa však misky váh preklopili na stranu Zestafoni.

„Ani jeden z hráčov nepodal štandardný výkon. Na ihrisku to boli ustráchané individuálne výkony, bez odvahy, či štipky agresivity. Myslím si, že hlavy hráčov dobre nezafungovali a preto sme prehrali,“ povedal pre TASR nový kormidelník Dukly, ktorý v lete na lavičke 3. tímu uplynulého ročníka Corgoň ligy vymenil Jozefa Jankecha. Zdedil po ňom rovnaký tím, jeho gro zostalo pohromade, mužstvo sa odchodmi neoslabilo, lenže v Gruzínsku vybuchlo a podalo bezduchý výkon: „Neboli sme nebezpeční posledných 20 metrov pred bránkou súpera, čiže vo finálnej fáze. Druhá vec je tá, že chlapci s takýmto prostredím nemajú skúsenosti, ale to nie je výhovorka, lebo ich výkon nebol dobrý. Prvú vážnu šancu sme mali v 85. minúte Ďurišom, dovtedy sme neboli nebezpeční a vôbec nám nevychádzali štandardky,“ hľadal Marko príčiny prehry.

Zestafoni sa ujalo vedenia v 24. minúte. „Bol to lacný gól. Po ňom sme hru v poli vyrovnali, dokonca sme dominovali, ale pribrzdil nás druhý gól súpera, ktorý padol po akcii, na akú som hráčov upozorňoval. Potom sme dostali aj tretí gól po štandardnej situácii a už sme nenašli v sebe sily aspoň na zníženie,“ vyhlásil Marko, ktorý priznal, že ho súper ničím nezaskočil. „Nie, Zestafoni hralo presne to, čo sme videli na videu. Prekvapili ma však moji chlapci, v negatívnom zmysle.“ Pred zápasom v Gruzínsku sa členovia slovenskej výpravy obávali klimatického šoku, no Marko videl problém inde ako v 40-stupňových horúčavách: „Počasie nebolo na vine, večer už sa dalo hrať, nebolo to také hrozné. Ale moldavskí rozhodcovia pískali tendenčne, to vravím na rovinu. Už som prežil toho vo futbale veľa, ale s takým niečím som sa ešte nestretol,“ hromžil Marko nad výkonom rozhodcovskej trojice. Nad mužstvom však napriek vysokej prehre neláme palicu. Marko verí, že v budúcotýždňovej odvete na Štiavničkách je v silách jeho tímu siahnuť na postup: „Určite sa to dá. Aj v prvom zápase sme videli, že gruzínske mužstvo má okienka v defenzíve. Akurát musíme zvýšiť agresivitu, napádať ich a donútiť k chybám. Potom máme šancu otočiť nepriaznivé skóre, s akým do odvety nastúpime,“ dodal lodivod Dukly.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM