Jakub Forgács Futbal

Dukla posledná v lige, no len krok od pohárového semifinále: Na domácom trávniku bude čeliť Šali

Hoci vo Fortuna lige "kraľujú" banskobystrickí futbalisti dnu tabuľky, v Slovnaft Cupe zabojujú o semifinále. O ich postupe rozhodne zápas s tímom bývalého trénera Dukly.

Ilustračný obrázok k článku Dukla posledná v lige, no len krok od pohárového semifinále: Na domácom trávniku bude čeliť Šali
Zdroj: TASR

Ako informoval oficiálny web FK Dukla Banská Bystrica, futbalistov Dukly delí len jeden krok od pohárového semifinále. V zápase nastúpia proti druholigovej Šali a budú v ňom favoritom, no nikto mužstvo vedené bývalým trénerom bystrických futbalistov Ladislavom Molnárom nehodlá podceniť. Stretnutie má úvodný výkop dnes o 16:30 na Štiavničkách.

Naša Dukla cez víkend zvládla zápas v Ružomberku. Mužstvo vedené Štefanom Rusnákom si priviezlo spod Čebraťa bod za remízu 1:1. Priblížila sme sa ním už len na rozdiel troch bodov od Zlatých Moraviec a zastavila jarnú ružomberskú víťaznú sériu. Mužstvo týmto zápasom akiste nabralo na sebavedomí, hlavne v obrane podalo výborný výkon, z jednotlivcov si pochvalu zaslúži Boroš, Had, Snitka, tradične aktívny bol aj Róbert Polievka.

Šaľa je však nevyspytateľný súper. Naposledy sa s ňou Duklisti stretli v zimnej príprave, keď ju na umelej tráve FK Dukla zdolali 3:2. Veľkým paradoxom zápasu bol počin našej lavičky – na konci prvého polčasu totižto fauloval brankár Dusla prenikajúceho Polievku a po zásluhe videl od rozhodcu červenú kartu. Po dohode oboch realizačných tímov však hostia nastúpili do druhého polčasu v plnom počte hráčov.

Šala je v II. lige Západ na 2. mieste tabuľky s 37 bodmi a aktívnym skóre 33:20. V piatkovej predohrávke remizovala v Senci 1:1, skóre otváral hosťujúci Goran Matič v 7. min, za domáci Senec vyrovnával v 39. min Bedecs. Duslo nastúpilo v tejto zostave: Kolmokov – Fehervári (85. M. Nagy), Čirik, Rehák, Ďatko – Konopásek, G. Matič (90. Kružlík), Szabó (70. M. Popovič), Tomiš – Nurkovič, Gešnábel. Mužstvo trénera Ladislava Molnára, ktorý dvakrát pod Urpínom trénersky pôsobil, sa opiera o dobrého brankára, skúsenú obranu a šikovných, rýchlych hráčov vpredu. Šaľania sú nebezpeční, ale hráčska kvalita je na strane Dukly a treba ju herne, najmä výsledkovo potvrdiť na ihrisku.

Celú Duklu čaká dôležitý duel. Taký bude každý, ktorý túto jar odohrá. Každý má svoju vážnosť, svoj osobitý význam. Dôležitosť. Prípadný úspech proti Šali, výhra v tomto zápase, postup, to by boli opäť pozitívne impulzy hráčom a všetkým fanúšikom, ktorí si nájdu cestu na Štiavničky a z tribún poženú hráčov napred.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM