Jakub Forgács Futbal

Dukla porazila konkurenta v boji o záchranu: V Moravciach si pripísala body za prvé jarné víťazstvo!

Existenčný zápas v Zlatých Moravciach v réžii Dukly! Banskobystričania bodovali naplno v najvyššej domácej súťaži prvýkrát po desiatich kolách od 8. novembra minulého roka, keď zdolali práve Zlaté Moravce (2:0). V súboji o záchranu na ne priebežne z poslednej priečky strácajú šesť bodov.

Ilustračný obrázok k článku Dukla porazila konkurenta v boji o záchranu: V Moravciach si pripísala body za prvé jarné víťazstvo!
Zdroj: TASR

Len hŕstka najvernejších priaznivcov ViOn-u bola zvedavá na duel posledných dvoch tímov fortunaligového pelotónu. Od úvodu sa hrala obojstranne vyrovnaná partia s množstvom nepresností. V 5. minúte sa domácim podarila rýchla kontra, Juhar vysunul Orávika, ktorého strela z uhla pozdĺž celej brány skončila mimo. V 21. minúte Orávik nabil Mikiničovi, jeho prudkú strelu z hranice šestnástky pozorný Boroš skrotil. V 33. minúte pohrozili hostia, výborný Faškov center z ľavej strany však stiahol pred nabiehajúcim Gálikom brankár Kováč. V 40. minúte Charizopulosov center našiel Orávika, ktorý z hranice šestnástky mieril vysoko nad. Na opačnej strane Faško našiel na „malom vápne“ Polievku, ale ani ten si s koncovkou nepotykal.

Ani druhé dejstvo veľa futbalovej krásy neprinieslo. Do vedenia mohli ísť domáci v 51. minúte, keď Juhar ponúkol tutovku Charizopulosovi, ten však z troch metrov minul pravý dolný kút Borošovej brány. A tak opäť raz platilo nedáš – dostaneš. V 52. minúte prišla rýchla kontra Dukly, Kupec poslal center do „malého vápna“ a Rejdovian z päťky prekonal Kováča. O štyri minúty sa v dobrej pozícii po centri Chrena ocitol Juhar, z ôsmich metrov ale prestrelil. V 69. minúte mohlo byť „vymaľované“, keď aktívny Kupec naservíroval na striebornom podnose loptu Vajdovi, ktorý však Kováča neprekonal. V záverečnej štvrťhodine sa domáci snažili o vyrovnanie, ale pozorná defenzíva Dukly stála na pevných nohách. V 82. minúte sa dostal do zakončenia striedajúci Mance, ale z uhlu napálil loptu vysoko nad.

Hlasy po zápase

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Dnešný zápas nám absolútne nevyšiel. Nevedeli sme sa presadiť ani po stranách, ani stredom. Táto prehra je veľmi nepríjemná, ale verím, že potrebné body získame.“

Štefan Rusnák, tréner Banskej Bystrice: „Duel bol pre nás výzvou, chceli sme prvýkrát zvíťaziť, čo sa nám aj podarilo. Dali sme gól a mohli sme pridať aj druhý. Teraz sa pripravíme na Dunajskú Stredu, skúsime stiahnuť stratu na tri body a v závere súťaže sa uvidí. Väčšiu radosť ako z víťazstva mám z toho, že sa presadzujú mladí chlapci, ktorí by za iných okolností možnosť hrať nedostali.“

ViOn Zlaté Moravce – Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

  • Gól: 52. Rejdovian
  • Rozhodoval: Chmura
  • ŽK: Szöke, Tipurič, Pavlenda – Willwéber, Vajda, Kapor, Gálik, Savič, – 810 divákov
  • ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurič, Pintér, Chren – Orávik, Szöke (71. Kovjenič), Charizopulos (66. Mance), Mikinič – Karaš (57. Mazan) – Juhar
  • Dukla Banská Bystrica: Boroš – Vajda, Kapor, Had, Savič – Gálik, Willwéber, Rejdovian (70. Snitka), Kupec (88. Marinkovič) – Faško – Polievka (80. Šovčík)

Foto: ilustračné

Existenčný zápas v Zlatých Moravciach v réžii Dukly
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM