Monika Obrtalová Futbal

Dukla podľahla Ružomberku

Od začiatku pred veľmi skromne zaplnenými tribúnami, sa hral celkom svižný futbal, ale kombinácie viazli na jednej i druhej strane. Presnosť robila problémy obom tímom.

MFK Ružomberok – Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

Góly: 45. Masaryk, 90+. Almaský. Žlté karty: Lásik, Skalák – Laksik, Turňa. Rozhodoval: Trutz – 591 divákov. MFK: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemik – J. Vavrík (6-Ivan Kotora, 73. Almaský), – Skalák, Ďubek, Serečin (M. Nagy), Lásik – Masaryk. Dukla: Budinský – Br. Ľupták, Poljovka, Gyombér, Savič (46.Turňa) – Brašeň, Hlinka, Považanec, Hučko – Laksik (71. Kupčík), Matúš (46. Augustín).

O niečo aktívnejší domáci mali prvú príležitosť na otvorenie skóre v 15. min., ale Ďubek ľavačkou z dvanástich metrov mal o kúsok vychýlenú mušku. Napokon ale Ruža „gólom do šatne“ predsa išla do vedenia, keď Budinskému šibenicu vymietol Masaryk. Po zmene sa prestalo aj behať, futbalová úroveň ešte viac padla.

Prvý vzruch v 2. polčase priniesla až 73. min, keď Augustín štipľavou strelou tesne minul ružomberskú bránu. Dukla v záverečných dvadsiatich minútach zvýšila aktivita a snažila sa niečo s výsledkom urobiť. No bez efektu, naopak Ružomberok.

Aleš Křeček, tréner Ružomberka: „Som rád, že posledný zápas sme zvládli víťazne. Hovorí sa, že koniec dobrý, všetko dobré, no v tomto prípade to celkom neplatí. Mužstvám divákom neponúkli veľmi kvalitný futbal, skôr sa bojovalo. Súper za celé stretnutie nemal žiadnu šancu. Z tohto pohľadu sme vyhrali celkom zaslúžene. Boli tam samozrejme veci, s ktorými ako tréner nemôžem byť spokojný. Chceli sme vyhrať a to sa nám podarilo.“

Dušan Tóth, asistent trénera Banskej Bystrice: „Pre nás je to krutá prehra. Podľa môjho názoru sme, až na úvodných desať minút boli lepším mužstvom v poli, ale rozhodujúce sú góly. My sme dostali dva a prehrali. Súper využil dve naše zaváhania v defenzíve. Naše mužstvo si v útočnej fáze vypracovalo nie šance, ale dostatok možností, kde nám chýbala posledná prihrávka, aby sa zrodila aj gólová príležitosť.“

bystrica24.sk/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM