Jakub Forgács Futbal

Dukla má problém pre dlhy: Zakročila disciplinárka, verdikt fanúšikov nepoteší!

Futbalovému klubu Dukla Banská Bystrica hrozí, že mu začnú odoberať body. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu totiž uložila tímu spod Urpína ochranné opatrenie. Dôvodom sú dlhy.

Ilustračný obrázok k článku Dukla má problém pre dlhy: Zakročila disciplinárka, verdikt fanúšikov nepoteší!
Zdroj: Webnoviny.sk

Disciplinárna komisia stanovila zákaz výkonu športovej činnosti A-družstva mužov s účinnosťou od 1. apríla 2014. Dôvodom je nesplnenie finančných povinností voči bývalým hráčom Patrikovi Johancsikovi a Tomášovi Belicovi ako aj extrénerovi brankárov Rolandovi Prajovi. Rozmenené na drobné, ak im nevyplatí Dukla dlžnú sumu, každý zápas od najbližšieho kola a sobotňajšieho zápasu v Ružomberku môže DK SFZ odoberať Banskej Bystrici body aj v prípade ich zisku na trávniku.

Dlhujú hráčom aj koučom

„Majú to vyplatiť do konca tohto týždňa, ale vôbec sa neozývajú. Je to už moja posledná nádej. Vyhral som nad nimi súd, ale neodpovedali mi na sms-ky a nedvíhali ani telefóny. Preto som prípad posunul exekútorovi,“ citoval Plus jeden deň slová Patrika Johancsika.

Útočníkovi (23), ktorý po vlaňajšom letnom predčasnom ukončení spolupráce s Duklou odišiel do tímu nižšej rakúskej súťaže FC Stadlau, dlhujú údajne približne 14 000 eur. „Sumu nechcem konkretizovať. Verím, že peniaze dostanem. V tejto chvíli je však bezradný aj exekútor, pretože im žiadne financie nechodia na účet,“ doplnil Johancsik.

Funkcionári dlhujú hráčom i koučom vysoké finančné čiastky, ich podnetmi sa zaoberá Rozhodcovský súd SFZ. „Nie sme v tom len my traja. Viem, že na rozhodcovskom súde je veľa podnetov od futbalistov i trénerov,“ uzavrel rodák z Dunajskej Stredy Johancsik, ktorý si v doterajšej kariére obliekal aj dresy Petržalky, Topoľčian a FK DAC.

Klub sa problém snaží riešiť

V klube zo Štiavničiek vedia o nepríjemnej situácii. „Uznávame naše záväzky voči Johancsikovi, Belicovi a Prajovi. Snažíme sa to vyriešiť. Som presvedčený, že sa nám v priebehu tohto týždňa podarí túto záležitosť vyrovnať. A celková dlžná suma? To nie je predmetom verejnej diskusie,“ povedal pre denník Šport generálny riaditeľ FK Dukla Tomáš Geist.

Po 24. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže patrí Banskej Bystrici v konkurencii 12 tímov momentálne 9. miesto s 30 bodmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM