Monika Obrtalová Futbal

Dukla konečne zvíťazila!

Šesť zápasov neokúsili banskobystrickí futbalisti chuť víťazstva. Naposledy sa z plného bodového zisku tešili 19. marca, kedy v domácom prostredí porazili Dunajskú Stredu. A trvalo takmer dva mesiace, kým si Dukla víťazný pocit zopakovala. O to prekv

Dukla Banská Bystrica – FK Senica 3:2 (1:0)

Góly: 6. Turňa, 56. Pečovský, 88. Slančík – 67. Smetana z pok. kopu, 90+. Poljovka (vlastný)

Rozhodca Trutz, ŽK: Jakubko, Kupčík – Petrán, Kóňa, Gajdošík, Hošek, 950 divákov.

//Dukla B. Bystrica:// Pindroch – Turňa, Poljovka, Kupčík, Hučko – Pančík, Pečovský, Hlinka (79. Prekop), Johancsik (86. Brašeň) – Považanec (72. Slančík), Jakubko
//FK Senica:// Bolek – Gorosito, Pillár, Gajdošík, Lukšík – Diviš, Petrán, Kóňa, Ďurica (60. Poliaček) – Piroska (56. Gajdoš), Smetana (85. Hošek)

Dukla viedla už od 6. min po góle Turňu a mohla sa intenzívne vyhrievať na letnom slniečku, ktoré navodilo na Štiavničkách príjemnú atmosféru. Podľahli jej aj Seničania, na ihrisku nedreli, skôr sa len nechali unášať miernym až podpriemerným tempom. Ich tabuľkovému postaveniu nesvedčal príznačný fakt, že v prvom polčase ani raz netrafili medzi tri žrde. Dva pokusy strelca Smetanu, nohou i hlavou a vždy po centroch Diviša, skončili zhodne vysoko nad. V 6. min si Turňa zabalil pekný darček k svojim 25. narodeninám, a to po akcii, ktorá svojou jednoduchosťou prekvapila zaspatých hostí. Stačil na to zľava center Johancsika, ktorý sa dokotúľal až k Turňovi a jeho modrá kopačka našla správny smer pod brvno brankára Boleka. O dve minúty neskôr Jakubkova hlavička skončila nad brvnom, no ďalšie varovanie napovedalo, že hostia nebudú mať na ružiach ustlané. V 23. min skúšal šťastie z radov domácich Hučko z priameho kopu, v 29. min zasa Jakubko po peknom spracovaní lopty prihral Pančíkovi, aj jeho strele však chýbala väčšia razancia a Boleka nevystrašila.

Po zmene strán namiesto senického tlaku sa domáci schuti pustili do súpera a j keď si šance nevypracovali, od mladého Johancsika i Jakubka neustále hrozilo nebezpečenstvo. V 55. Pečovský vysunul Jakubka, no kanonier namiesto strely volil prihrávku na obsadeného Pančíka. O pár sekúnd neskôr sa však domáci už dočkali druhého zásahu do bránky, keď Pečovský spoza šestnástky trafil ideálne prudko pod brvno trochu vybehnutého a zaskočeného Boleka. Nádej Seničanom zasvietila v 67. min po pokutovom kope Smetanu za faul Kupčíka na prenikajúceho Diviša. V zostávajúcom čase sa už hra len kúskovala, bez ucelenejších akcií a domáci dospeli bez väčších problémov po dlhšom čase piatich zápasov do trojbodového konca, keď im víťaznú bodku vymaľovali ‚koníkom‘ po nahrávke od Jakubka svojím premiérovým corgoňligovým gólom Slančík. V záverečných minútach nervózneho trénera hostí Grigu poslal hlavný rozhodca na tribúnu, to však už o osude zápasu bolo rozhodnuté, aj keď v nastavenom čase si Poljovka nešťastne vrazil loptu do vlastnej siete.

Zdroj: TASR

futbbse
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM