Michal Majer Futbal

Dukla konečne zvíťazila

V 6. kole futbalovej Corgoň ligy sa futbalisti Dukly Banská Bystrica opäť predstavili na domácom ihrisku v zápase proti Nitre. Po predchádzajúcich nevýrazných výkonoch a stratách bodov potreboval tím Karola Marka konečne vyhrať a priblížiť sa vrchným

Dukla B. Bystrica – FC Nitra 2:0 (0:0)

Góly: 70. a 86. Pich, rozhodca Pavlík, ŽK: Bališ, 2750 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš – Pleva, Adámik, Vajda, Savič – Pančík, Pečovský, Gajdoš (78. Považanec), Hučko (87. Brašeň) – Seye, Pich (90.+ Hlinka)

FC Nitra: Hroššo – Kotora, Tóth, Kolmokov, Leško – Valenta (57. Mikuš), Štetina, Šimončič, Sloboda (67. Bališ) – Hodúr (46. Král), Rák

Nad Duklou tak trochu visel tieň zápasu spred roka, keď doma utŕžila s Nitranmi trojgólový debakel. Možno aj preto sa do útoku príliš nehrnula, stačilo jej, aby si v úvodných 10 minútach vytvorila miernu prevahu. Potom na rovnaký čas prevzala iniciatívu Nitra, aby sa nakoniec polčas dohral v patovej situácii. Na oboch stranách zlyhali hráči vo finálnych fázach a ak sa aj k streľbe dostali, bola nedôrazná a nepresná. Dukla predsa len častejšie obstreľovala bránku, v 6. min odvážny pokus Pečovského z diaľky po zemi skončil vedľa, v 9. min chýbala Hučkovej strele razancia a v 27. min vyvolala najväčší polčasový vzruch Pichova tečovaná dorážka, z ktorej sa zrodil len rohový kop. Hostia z vyčkávacej taktiky vyrážali často rýchlo vpred a najmä od Ráka vyžarovala najväčšia hrozba. K svojmu typickému úniku sa však pretisol len jediný raz, v 28. min ho vychytal Boroš. O pár sekúnd neskôr mieril nepresne v dobrom postavení Šimončič a spolu s pokusom Valentu v 31. min to bolo všetko, čo hostia na slnečných Štiavničkách vymysleli.

Po zmene strán netrvalo dlho a domáci si vypracovali prvú veľkú šancu. Po centri Pančíka strelu Seyeho asi z ôsmich metrov vyrazil Hroššo na brvno a roh. V 63. min pre zmenu trafil Pich po centri Saviča ľavú žrď a útočná chuť domácich narastala, najmä keď jej súper strácal lopty v strede čoraz viac. V 70. min prišiel aj trest, po vysunutí od Adámika na šestnástke sa Pich prirútil pred bránku ako tank a namieril presne k vzdialenejšej pravej žrdi. Dukla si vedenie za aktivitu zaslúžila a s prehľadom ho udržala až do konečného hvizdu. Víťazstvo mohol v 80. min prikrášliť Seye, bleskurýchlo sa zvrtol v šestnástke, no Hroššo bol namieste. Trojbodovú pečať tak udelil opäť Pich po nahrávke Plevu nekompromisnou strelou z 11 metrov.

Zdroj: TASR Kamera: Marek Vaco

Dukla konečne zvíťazila
1
Galéria
futbal_bbnr21.8.
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM