Michal Majer Futbal

Dukla cestuje do Gruzínska s optimizmom

Futbalisti Dukly Banská Bystrica odleteli v stredu predpoludním do Gruzínska na prvý zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA, kde ich čaká o deň neskôr, vo štvrtok o 20.00 h miestneho času (18.00 h SELČ), tím FC Zestafoni. Ten v 1. predkole EL najprv r

Spomenutý súper Banskej Bystrice bude nebezpečný najmä v domácom prostredí. Tréner Dukly Karol Marko je však pred duelom na gruzínskej pôde optimistom. „Nemajú nás čím prekvapiť. Tím FC Zestafoni som si bol osobne pozrieť, máme k dispozícii aj DVD, v ktorom hrali Gruzínci so silnými protivníkmi na domácej pôde. Prípravu na tento pohárový duel sme začali už v nedeľu 11. júla. Nemôžeme nič podceňovať. Treba rešpektovať, že Zestafoni hrá iný futbal, viac stredoamerický, kombinačný, bez vysokých "nákopov“ na útočníka. Súper veľmi dobre ovláda loptu, hráči ju majú radi a idú s veľkým počtom futbalistov do ofenzívy. Musíme byť sebavedomí, hrať rozumne a najmä ustáť počiatočný nápor domácich. Tí zvyknú vybehnúť na súpera v prvých dvadsiatich minútach, potom ich aktivita upadá,„ uviedol nový kormidelník Dukly Banská Bystrica Karol Marko a pokračoval: "V Gruzínsku by sme chceli zvíťaziť, alebo uhrať aspoň nerozhodný výsledok, ale so streleným gólom v sieti domácich. Pokiaľ ide o vekovú skladbu, náš súper má skúsenejší tím. Napriek tomu si myslím, že v dvojzápasovej konfrontácii by sme mali byť úspešnejší.“

V Zestafoni teplomer počas uplynulého víkendu ukazoval viac ako 40 stupňov Celzia. Banskobystričania sa na túto skutočnosť tiež sústredili a aj preto trénovali cez deň v najväčších horúčavách. Zároveň si pripravovali herný variant na súpera. V samotnom gruzínskom meste nenašiel banskobystrický klub hotel, ktorý by vyhovoval podmienkam. Výprava Dukly sa ubytuje približne 45 km od dejiska stretnutia, túto vzdialenosť musia hráči Banskej Bystrice spolu s realizačným tímom absolvovať z menej vyťaženého letiska v Kutaisi.

„Nejde o tradičné gruzínske mesto. Problémy sú aj so stravou, preto berieme so sebou aj kuchára. Jedným z najväčších nepriateľov však bude aj počasie. Teploty tam vystúpili až na 44 stupňov Celzia, musíme si dať pozor na pitný režim,“ uviedol pre SITA generálny riaditeľ Dukly Tomáš Geist.

Po štvorhodinovom lete absolvujú hráči Banskej Bystrice v stredu večer oficiálny tréning. Štvrtkový zápas v Zestafoni píska Viačeslav Banari z Moldavska. Odvetný súboj 2. predkola EL UEFA bude vo štvrtok 22. júla o 17.00 h na Štiavničkách.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM