Michal Majer Rôzne

Dopravu na križovatke pri Priore riadi polícia

Popri dopravných obmedzeniach spojených s výstavbou severného obchvatu sa musia Bystričania pripraviť aj na ďalšie obmedzenie, a to hneď v centre mesta. Až do konca apríla bude totiž úplne uzavretá Horná ulica v úseku križovatky s Kukučínovou, blízko

Dôvodom uzávierky je výstavba regulácie a rekonštrukcia odkrytej a zakrytej časti Rudlovského potoka. Dopravné značky upozorňujúce na cestné práce a na novú obchádzkovú trasu pribudli v okolí Priora už včera vo večerných hodinách. „Prestavba potoka prebieha už od minulého roka v niekoľkých častiach. Štvrtá etapa bola sčasti zrealizovaná v úseku pri Arcadii medzi bytovými domami a teraz sa presúvame práve do oblasti, kde platí úplná uzávierka,“ vysvetlil Ivan Szabó, vedúci Odboru strategického rozvoja, investícií a verejného obstarávania v Banskej Bystrici. Rekonštrukcia koryta Rudlovského potoka bola nevyhnutná najmä v období silnejších zrážok. „V daždivých mesiacoch nezvládlo koryto situáciu z hľadiska kapacity prietoku a často sa stávalo, že voda vyrážala na povrch komunikácie cez kanalizáciu. Preto sme pristúpili k takémuto riešeniu,“ vysvetlil Szabó.

Počas spomínaného obdobia bude na Hornej ulici v úseku križovatky s Kukučínovou prebiehať rozkopávka komunikácie a oprava koryta, ktoré sa následne napojí na už zrekonštruovanú časť potoka. Štvrtá etapa realizácie projektu by mala stáť približne 400 tisíc eur. „Pokračovať budeme ešte aj druhou a treťou etapou. Tento postup sme zvolili na základe odporúčaní protipovodňovej komisie a aj z hľadiska výstavby severného obchvatu, ktorého kanalizácia je zaústená do Rudlovského potoka,“ ozrejmil situáciu Szabó. Pokiaľ bude stavebným prácam priať počasie, ukončené by mohli byť ešte skôr ako koncom apríla. Dovtedy však budú musieť motoristi využívať obchádzkovú trasu, ktorá vedie po uliciach Partizánska cesta, ČSA a Kukučínova.

moo

oprava_prior
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM