Jakub Forgács Správy

Dopravné obmedzenia priamo v centre Bystrice. Trpezlivosť vodičov preveria o pár dní

Ak sadáte za volant, zvýšte pozornosť! V centre mesta sa chystá festival, ktorý obmedzí bystrických vodičov. Pozrite kedy a ako!

Ilustračný obrázok k článku Dopravné obmedzenia priamo v centre Bystrice. Trpezlivosť vodičov preveria o pár dní
16
Galéria
Zdroj: TASR

Počas víkendu, 23. – 25. júna sa vodiči v centre Banskej Bystrice stretnú s miernym obmedzením dopravy na Hornej ulici. Dôvodom je hudobný festival, ktorý sa v meste pod Urpínom koná každý rok.

„Prvý festivalový deň (23. júna) nebude mať vplyv na dopravu, keďže program sa uskutoční len v priestoroch klubu na Hornej ulici. V sobotu a nedeľu sa areálom festivalu stane podstatná časť Hornej ulice, ktorá bude dočasne neprejazdná. V sobotu, 24. júna sa od 9:00 začne s výstavbou pódia pred bývalým pivovarom Perla a areál bude siahať až po križovatku Hornej s Komenského ulicou,“ uvádza oficiálny web Mesta Banská Bystrica.

„Obchádzková trasa, ktorá vedie po Komenského ulici, ulici Jána Kollára, Rudlovskej ceste a Kukučínovej ulici. Je dlhá necelý kilometer a zaberie len pár minút. Po vystúpení kapiel zostane ulica naďalej uzavretá, nakoľko festival pokračuje aj v nedeľu, 25. júna. Od 16:00 bude Horná ulica pre verejnosť opäť uzavretá a vstup bude možný len s platným festivalovým lístkom, ktoré budú dostupné aj v deň podujatia,“ píše sa na stránke s tým, že s demontážou pódia a likvidáciou festivalového areálu sa začne bezprostredne po skončení vystúpenia kapely Stromboli, keďže festival bude po 22:00 pokračovať v priestoroch Klubu 77.

Po vyčistení areálu a odvoze všetkých festivalových súčastí má byť Horná ulica prejazdná v pondelok v skorých ranných hodinách.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery Bystrice z výšky Malachovských skaliek!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrica z výšky Malachovských skaliek
16
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM