Michal Majer Rôzne

Donovaly v týchto dňoch okupujú najmä Poliaci

Okrem prázdninujúcich školákov zo západného Slovenska navštívili tento týždeň stredisko Donovaly v okrese Banská Bystrica predovšetkým lyžiari z Poľska. Súbežne s našimi prázdninami totiž prebiehajú prázdniny ekonomicky silných regiónov v Poľsku vrát

Ako uviedol marketingový manažér PARK SNOW Donovaly Miroslav Dobrota, návštevnosť strediska je v týchto dňoch vyššia oproti minulému týždňu i napriek tomu, že vtedy prázdninovali deti zo stredného Slovenska. Predpokladajú, že do konca pracovného týždňa sa počet návštevníkov zvyšovať nebude, klienti totiž nastúpili na pobyty cez víkendy, ktoré trvajú väčšinou týždeň. Zvýšený počet lyžiarov na svahoch očakávajú teda opäť cez víkend.

Ako Dobrota uviedol ku klientele, //„na našich svahoch rôznej náročnosti od tratí pre začiatočníkov až po náročnejších lyžiarov nájdete rodiny s deťmi, mládež, ale aj tých skôr narodených vyznávačov zimných radovánok“. //Podmienky na lyžovanie sú na Donovaloch veľmi dobré, momentálne majú na svahoch 50 cm prevažne technického snehu. V prevádzke je sedem vlekov, dve sedačkové lanovky a k dispozícii je viac ako deväť kilometrov zjazdoviek.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM